sunnuntaina, marraskuuta 17, 2013

Uunilohi goes caesar

Jännittääkö uunilohen kohdalla, jääkö se mauttomaksi tai kuivaksi? Jos kuulut kanssani samaan klaaniin, kannattaa ottaa tämä ohje kokeiluun. Juusto-sardellikuorrute takaa, että makua ei puutu, ja kuorrutetta tulee lohen päälle niin messevä kerros, että liikoja höyryjä ei taatusti haihdu.

Toki lohen kypsyyden kanssa on helppo onnistua muutenkin, jos käyttää lämpömittaria. Täysin kypsän lohen sisälämpötila on 60°C, mehevimmillään lohi on paria astetta vaille, ja koska lämpötila nousee uunista pois ottamisen jälkeen vielä parilla asteella, kannattaa mittari viritellä piippaamaan 54-55°C:en tienoille.Caesarin uunilohi (alkuperäinen ohje HS:n, tässä anjovikset vaihdettu sardelleihin ja parmesan halvempaan juustoon)

800 g fileoitua, ruodotonta lohta tai kirjolohta
3 dl raastettua kovaa, parmesantyyppistä juustoa kuten Grana Padanoa (tässä ruokalajissa valmis raastepussikin käy ihan hyvin)
5 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 1/2 tl dijon-sinappia
ripaus mustapippuria
sardellifileitä
hienonnettua ruohosipulia

*Valitse uunivuoka, johon kalapalasi juuri mahtuu/mahtuvat. (Ilmainen vinkki: vuoraa uunivuoan pohja leivinpaperilla, niin putsaaminen on helppoa). Aseta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin.
*Sekoita öljystä ja juustoraasteesta notkea tahna ja mausta se sinapilla, valkosipulilla ja mustapippurilla. Sivele tahna lohen pintaan. Valuta sardellifileet ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.
*Paista uunissa 175-200°C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila fileen paksuimmassa kohdassa on n. 55°C.
*Koristele ruohosipulilla.

Ei kommentteja: