tiistaina, toukokuuta 28, 2013

Chowder-soppa lohella ja katkaravuilla

Joskus idea lähtee pakastelokeron yksinäisestä maissipussista, ja lopputulos on jotain päräyttävän hyvää. Nyt kävi näin!

Ainesosalista on kamalan pitkä, koska innostuin sekoittamaan mukaan vähän kaikkea. Mulla on nyt menossa joku tällainen kausi, että kaikessa pitää olla kauhean reilusti makua.







































Lohi-chowder eli kalakeittoa katkaravuilla ja maissilla

500 g lohta suupaloiksi kuutioituna
0,5-1 tl merisuolaa

1,5 l kana- tai kalalientä (itse lisäsin veteen 1 rkl hummerifondia ja palan kanaliemikuutiota)
pala juuriselleriä (olisin käyttänyt varsiselleriä, mutta kaupassa oli vain juurta; selleri on tässä joka tapauksessa tärkeä)
2 porkkanaa
muutaman kevätsipulin valkoinen osa
3-4 suurta kiinteää perunaa
muutama reilu rouhaisu valkopippuria
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl kuivattua tilliä
ripaus sahramia
1 dl kuohukermaa
tilkka kylmää vettä + 1-2 rkl Maizenaa
100 g katkarapuja
100-200 g pakastemaissia
muutaman kevätsipulin vihreät varret
1-2 kypsää tomaattia

*Ripottele lohikuutioiden päälle suola ja jätä odottamaan.
*Paloittele juuriselleri ja porkkana. Viipaloi kevätsipulin valkoiset osat. Laita selleri, porkkana ja sipuli suureen kattilaan kiehuvaan liemeen. Kuori sitten perunat ja kuutioi, lisää liemeen. Mausta reilusti valkopippurilla, savupaprikalla, tillillä ja sahramilla. Anna kiehua, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet.
*Lisää kuohukerma, sekoita ja anna kiehahtaa. Sekoita Maizena kylmään veteen ja valuta sitten tasaisesti keiton joukkoon. Lisää tämän jälkeen myös lohikuutiot joukkoon, ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia, eli sen verran että lohi ja Maizena kypsyvät. Lisää joukkoon maissi ja katkaravut, anna kiehahtaa mutta älä enää keitä.
*Silppua lopuksi pinnalle kevätsipulin vihreät varret ja kuutioi tomaatti.



Ei kommentteja: