perjantaina, heinäkuuta 20, 2012

Possu-tomaattipasteijat

Pideltiin tänään hellettä kesäisesti uunin ääressä, kun tehtiin ruoaksi kaalikääryleitä. No mut kun vapaapäivä vaan ON vapaapäivä! Kääryleistä tuli hyviä, mutta ehkä vielä paremmin onnistuivat yllättämään jämätäytteestä tehdyt pasteijat.


























Lisäsin possunjauheliha-kaali-sipuli-bulgurseokseen siis muutaman silputun aurinkokuivatun tomaatin, runsaan nipun ruohosipulia ja reilun teelusikallisen harissa-tahnaa. Erityisesti viimeksimainittu toimi jauhelihan kanssa todella hyvin pasteijoiden täytteenä!

Koska näitä voisi tehdä ihan itsensäkin vuoksi eikä vain tähdemielessä, koetan arvioida ohjeeseen suuntaa-antavat ainemäärät:

Harissa-tahnalla maustetut jauhelihapasteijat (1-2 pellillistä pasteijoiden koosta riippuen)

n. 200 g luomuporsaan jauhelihaa (raakaa vielä tässä vaiheessa)
1 kesäsipuli hienonnettuna
(hieman kesäkaalia hienonnettuna)
1 dl keitettyä bulguria tai puuroriisiä
1 pieni kananmuna
ripaus merisuolaa ja valkopippuria
reilu 1 tl harissa-tahnaa
3-4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
runsas nipullinen ruohosipulia hienonnettuna

500 g valmista voitaikinaa ohueksi levyksi kaulittuna

voiteluun siirappi-vesiseosta

*Sekoita jauheliha, sipuli, kesäkaali, bulgur/riisi ja kananmuna, ja paista seos sitten rapsakaksi ja kypsäksi muruksi pannulla.
*Sekoita joukkoon harissa-tahna, aurinkokuivatut tomaatit ja ruohosipuli. Maista, mausta tarvittaessa vielä suolalla ja/tai pippurilla.
*Leikkaa kaulittu voitaikina haluamasi kokoisiin ja muotoisiin paloihin, täytä täyteseoksella, kostuta palasen reunat vedellä ja painele pasteijoiksi.Voitele paistovalmiit pasteijat siirappi-vesiseoksella, jotta saat pasteijoihin niiden paistuessa kauniin ruskean värin.
*Paista 225°C:ssa pasteijoiden koosta riippuen noin 10-15 minuutin ajan.


Ei kommentteja: