
Lisäsin possunjauheliha-kaali-sipuli-bulgurseokseen siis muutaman silputun aurinkokuivatun tomaatin, runsaan nipun ruohosipulia ja reilun teelusikallisen harissa-tahnaa. Erityisesti viimeksimainittu toimi jauhelihan kanssa todella hyvin pasteijoiden täytteenä!
Koska näitä voisi tehdä ihan itsensäkin vuoksi eikä vain tähdemielessä, koetan arvioida ohjeeseen suuntaa-antavat ainemäärät:
Harissa-tahnalla maustetut jauhelihapasteijat (1-2 pellillistä pasteijoiden koosta riippuen)
n. 200 g luomuporsaan jauhelihaa (raakaa vielä tässä vaiheessa)
1 kesäsipuli hienonnettuna
(hieman kesäkaalia hienonnettuna)
1 dl keitettyä bulguria tai puuroriisiä
1 pieni kananmuna
ripaus merisuolaa ja valkopippuria
reilu 1 tl harissa-tahnaa
3-4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
runsas nipullinen ruohosipulia hienonnettuna
500 g valmista voitaikinaa ohueksi levyksi kaulittuna
voiteluun siirappi-vesiseosta
*Sekoita jauheliha, sipuli, kesäkaali, bulgur/riisi ja kananmuna, ja paista seos sitten rapsakaksi ja kypsäksi muruksi pannulla.
*Sekoita joukkoon harissa-tahna, aurinkokuivatut tomaatit ja ruohosipuli. Maista, mausta tarvittaessa vielä suolalla ja/tai pippurilla.
*Leikkaa kaulittu voitaikina haluamasi kokoisiin ja muotoisiin paloihin, täytä täyteseoksella, kostuta palasen reunat vedellä ja painele pasteijoiksi.Voitele paistovalmiit pasteijat siirappi-vesiseoksella, jotta saat pasteijoihin niiden paistuessa kauniin ruskean värin.
*Paista 225°C:ssa pasteijoiden koosta riippuen noin 10-15 minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti