sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2012

Makrillitahnaa olympiahengessä

Urheilu ei yleensä liikuta allekirjoittanutta oikeastaan millään tavalla. Lontoon mittelöiden avajaisissa oli kuitenkin niin paljon lapsikuorolaisia ja rumpuja ja valoja ja brittiläistä meininkiä, että ihan herkistyin. Alkoi kamalasti tehdä mieli antaa vähän jotain rispektiä Iso-Britannian suuntaan. Oli se niin hienoo.

Se rispekti muotoutui tietty savumakrillitahnaksi, jota tein kauraleipäpalasten välissä natustettavaksi. Nam. Alkuperäinen, hieman muokkaamani ohje on Jamie Oliverin 30 Minute Meals -kirjasta. Joko minä tai Jamie löi sitruunan määrässä vähän yli, joten jatkoin tahnaa vielä kurkkuraasteella. Ohjeeseen vähensin sitruunan määrää puolikkaaseen.

Savumakrillitahna (riittää ainakin neljälle brittifanille)

1 ruokalusikallinen piparjuuritahnaa
n. 200 g savumakrillia
200 g maustamatonta tuorejuustoa (diggaan itse Ingmanista sekä Pirkasta, molemmissa on täyteläisen kermainen maku eikä jauhoista suutuntumaa)
muutama tuuhea persiljanoksa
1/2 luomusitruunan mehu (jos sitäkään)
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
pieni nippu retiisejä
1/2 kurkku
(pari lusikallista ranskankermaa)
tarjoiluun leipää

*Mittaa korkeaan ja kapeaan kulhoon piparjuuritahna ja tuorejuusto. Irroita makrillista nahka ja katso ettei mukana ole ruotoja, murusta kala kulhoon. Saksi joukkoon myös persilja, lisää sitruunanmehu ja raastettu kuori. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
*Huuhtaise retiisit ja leikkaa ne puolikkaiksi tai neljäsosiksi.
*Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, valuta ja painele siivilässä ylimääräiset nesteet pois. Sekoita sitten kurkkuraaste ja retiisit tahnaan. Halutessasi voit tehdä tahnasta vielä kermaisemman parilla ranskankermalusikallisella.
*Tarjoa hyvän leivän kanssa.Ei kommentteja: