maanantaina, toukokuuta 21, 2012

Raparperikiisseli mansikoilla

Jotain uutta, jotain vanhaa, eli uudenhentoisia raparperinvarsia ja viime kesän viimeisiä pakastemansikoita. Pakastemarjat on muuten tässä ruokalajissa äärimmäisen kätevä juttu, sillä niillä jäähdyttää kiisselin näppärästi.

Minisatsi raparperi-mansikkakiisseliä kahdelle

muutama raparperinvarsi eli noin 1,5-2 dl ohueksi viipaloitua raparperia
1,5-2 dl vettä
1/4 dl (ruskeaa) sokeria
ripaus kanelia
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä
2 dl jäiset pakastemansikoita

*Mittaa kattilaan raparperinpalat, vesi, sokeri ja kaneli. Anna kiehua 10 minuutin ajan, tai kunnes raparperinpalat ovat alkaneet hieman hajota.
*Sekoita pienessä kipossa huolellisesti perunajauhot ja 1/2 dl vettä.
*Siirrä kiisselikeitos sivuun liedeltä, kaada joukkoon perunajauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jos kiisseli näyttää haihtuneen veden takia saman tien aivan tönköltä, voit lisätä tässä vaiheessa nopeasti vielä 1/2 dl vettä.
*Siirrä kattila takaisin liedelle, älä enää sekoita, anna pulpahtaa parin pulpahduksen verran mutta älä keitä, ja siirrä sivuun.
*Sekoita joukkoon jäiset pakastemansikat. Nauti maidon tai vaikkapa kermavaahdon kanssa.

1 kommentti:

Peurankello kirjoitti...

No niin, tätä sitten koululaisille välipalaksi. Just ovat raparperin varret sen mittaiset. Juhlallisesti taitan kevään ensimmäiset sieltä!