Jotain uutta, jotain vanhaa, eli uudenhentoisia raparperinvarsia ja viime kesän viimeisiä pakastemansikoita. Pakastemarjat on muuten tässä ruokalajissa äärimmäisen kätevä juttu, sillä niillä jäähdyttää kiisselin näppärästi.
Minisatsi raparperi-mansikkakiisseliä kahdelle
muutama raparperinvarsi eli noin 1,5-2 dl ohueksi viipaloitua raparperia
1,5-2 dl vettä
1/4 dl (ruskeaa) sokeria
ripaus kanelia
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä
2 dl jäiset pakastemansikoita
*Mittaa kattilaan raparperinpalat, vesi, sokeri ja kaneli. Anna kiehua 10 minuutin ajan, tai kunnes raparperinpalat ovat alkaneet hieman hajota.
*Sekoita pienessä kipossa huolellisesti perunajauhot ja 1/2 dl vettä.
*Siirrä kiisselikeitos sivuun liedeltä, kaada joukkoon perunajauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jos kiisseli näyttää haihtuneen veden takia saman tien aivan tönköltä, voit lisätä tässä vaiheessa nopeasti vielä 1/2 dl vettä.
*Siirrä kattila takaisin liedelle, älä enää sekoita, anna pulpahtaa parin pulpahduksen verran mutta älä keitä, ja siirrä sivuun.
*Sekoita joukkoon jäiset pakastemansikat. Nauti maidon tai vaikkapa kermavaahdon kanssa.
1 kommentti:
No niin, tätä sitten koululaisille välipalaksi. Just ovat raparperin varret sen mittaiset. Juhlallisesti taitan kevään ensimmäiset sieltä!
Lähetä kommentti