lauantaina, toukokuuta 05, 2012

Muna-tomaattivuokanen silmänräpäyksessä

Viime aikoina olen löytänyt hurjan monta hyvää ruokaohjetta Kaikki äitini reseptit -blogista. Kiitsa ja kumarrus Kaikkiäitinirespetilään! Yksi sellainen ohje oli aamiaismunien, joista tosin innostuin siksi, että minullakin on nykyään pari ihanaa, juuri tuolle ruokalajille sopivaa pikkuvuokaa, ja siksi että aamupalaa voi yhtä hyvin tehdä iltapalaksi. Ja niin, tietty siksi, että tämä herkku syntyi hurjan nopeasti mikrossa. Olenhan mikroaaltouunien hiljainen puolustaja, tai ainakin mikroneutraali :)! Tähän ruokaan saa kätevästi lykättyä myös edellispäiväisen tomaattikastikkeen pienen pienet jämät sekä nuutuvan ruukkuyrtin lehdet.

Tomaattinen iltapalamuna mikrossa (ohje yhdelle täältä)

pieni laakea vuoka, ja vuoan koon mukaan:
valmista tomaattikastiketta (itselläni edellispäivän ruoasta jäänyttä)
1-2 munaa
mustapippuria
hiukan juustoraastetta
(kastikkeesta riippuen suolaa)
korianteria tai muuta vihreää

Kaada vuoan pohjalle kastiketta ja riko keskelle muna(t). Pistä keltuaiseen terävällä veitsellä muutama reikä rikkomatta sitä. Ilman reikiä voi tulla ongelmia mikrokypsennyksen aikana. Mausta mustapippurilla ja juustoraasteella.

Kypsennä mikrossa (n. 600W) vajaa minuutti kerrallaan, yhteensän noin kaksi minuuttia, niin, että keltuainen jää vielä juoksevaksi. Silppua valmiin vuoan pinnalle tuoretta korianteria (tai kuten minä, basilikaa). Isolle porukalle ruokalaji kannattaa valmistaa tavallisessa uunissa.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Tuli mieleen kuule ikivanha Oil of Ulay -mainos (ehkä ennen sun aikaas): ....että ihan ensin mä tein tätä vaan koska mulla oli niin söpö ja sopiva vuoka....no kaikki syyt ovat hyväksyttäviä.

Me hiljaiset mikron ystävät, yhdistäkäämme voimamme! :)

Anna kirjoitti...

:D Kuulostaa etäisesti tutulta!

Tehkäämme niin! Etenkin kun tekee mieli laittaa yhdelle henkilölle nopeasti jotain söpöä ruokaa niissä suloisissa vuoissa ;)