keskiviikkona, helmikuuta 22, 2012

Blinipannaripyttäri

Olipa kerran lauantaiset blinibileet, olipa ihanaksi ystävänpäivälahjaksi saatu Täydellinen ohje -kirja. Olipa mieletön määrä kolminkertaisella ohjeella vehnäolueen ja täysmaitoon tehtyjä, rapeita blinejä kirjan ensimmäisiltä sivuilta, olipa suuri määrä ystäviä ja täytetuliaisia. Olipa paljon hauskaa ja hyvin vähän valokuvia.

Olipa kerran sunnuntai ja jääkaapissa vielä smetanaa ja mätijämiä, olipa iltapalaksi paistettu blinipannari kun tattarijauhojakin vielä oli.

Olipa sitten tiistaipäivä ja jääkaapissa nuutunut tillinippu sekä blinipannarin jämät, olipa myös porkkanoita ja avokadoja, ja olipa kerran herkullinen muistikuva porkkanaisesta talvisalaatista ja sen pituinen se.























Porkkana-avokadopyttis rapeilla pannukakunpaloilla (kahdelle)

öljyä ja/tai voita paistamiseen
3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
muutama tattaripannukakun pala, muukin pannari käy varmasti hyvin
2 pientä avokadoa
1/2 limetti
smetanaa
tillipestoa

*Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannussa keskilämmöllä rasva ja lisää porkkanat, anna kuullottua miedolla tai keskilämmöllä hiljalleen, kunnes viipaleet alkavat pehmetä. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita porkkanoiden joukkoon. Anna kypsyä hiljalleen vielä parin minuutin ajan, siirtele sitten porkkanat pannun laidoille.
*Viipaloi pannukakkupalaset noin sormen paksuisiksi suikaleiksi. Lisää pannun keskelle öljyä, anna kuumentua keskilämmöllä ja lisää pannarisuikaleet. Anna niiden paistua parilta laidalta rapeiksi.
*Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Viipaloi avokadonpuolikkaat ja purista pinnalle limetin mehu, joka estää avokadoa tummumasta.
*Kokoa lautaselle porkkana-pannukakkuviipalepaistosta, avokadoviipaleita, smetanaa ja reilusti tillipestoa.























p.s. Olipa kerran paluu sunnuntaiaamuun, jolloin viimeisten blinien päälle aseteltiin kinkkua ja pyöreäksi paistettua kananmunaa, ja pohdittiin, että koskas blinibileitä seuraa blingbling-bileet.
p.s. Olipa kerran paluu aivan ympyrän alkuun, ja siellä alussa uudesta kirjasta opitut vinkkipäivitykset parin vuoden takaisiin blineihin: kunnon vehnäolutkäyminen ja kirkastettu voi palamattomaan paistoon. Sen pituinen uudelleen se.

Ei kommentteja: