maanantaina, helmikuuta 06, 2012

Dipitidip

Kertokaapas, onko soijajogurtti parasta ihan sellaisenaan vai ruoanlaitossa? Olen pähkäillyt sitä samaa tässä viime päivinä, kun Alpro ystävällisesti tahtoi lahjoittaa jogurttiuutuuksiaan bloggarin maistettavaksi. Uusissa jogurteissa on kermaisen pehmeä maku ja rakenne, mikä olikin oikein bueno juttu. Mulla on kaikesta huolimatta vielä henkilökohtainen ongelma soijajogurtin perusmaun kanssa, se tuntuu jotenkin maamaiselta tai.. kalkkiselta tai.. en osaa selittää! Opin kyllä varmasti vielä jonakin päivänä pitämään siitä, pidänhän tofunkin perusmausta.























Sen tiedän soijajogurtista, että etenkin maustamattomana se on ihan hurjan monikäyttöistä. Eikös soijajogurtilla voikin korvata maidottomassa kokkauksessa melkein koko hapanmaitotuoteskaalan? Siitä keksinkin, että parhaimmillaan jogurtti voisi olla totutteleville makuhermoilleni dippikastikkeessa. Tässä siis kaksi dippiä, joiden maut osuivat kohdilleen:

Yrtti-valkosipulidippi

1/2 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 dl maustamatonta soijajogurttia
ripaus yrttisuolaa

*Sekoita ainekset keskenään, anna vetäytyä vähintään parin tunnin ajan viileässä.

Välimerellinen tomaattidippi

5 öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
2 rkl Välimeren tahnaa (tahnaa paahdetuista paprikoista ja pähkinöistä, esim. Pirkalta löytyy)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1 dl maustamatonta soijajogurttia
ripaus rouhittua mustapippuria

*Sekoita ainekset keskenään, anna vetäytyä vähintään parin tunnin ajan viileässä.

p.s. Samainen maistatuspaketti sisälsi toisenkin tuotesetin, jonka edessä sain hetken pähkäillä. Paahtoleipää tai vaaleaa vehnäleipää ei tule yleensä ikinä ostettua, mutta Pågenin uutuuksista hyviä ideoita pulpahteli ilmoille sittenkin monta: toasteja, lämpimiä voileipiä - ja dippaukseen sopivia paahdettuja leipäpalasia! Eli suosittelen, sinne kurkku-, porkkana- ja kukkakaaliosaston oheen.

6 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Dipit kuulostavat hyviltä! Ehkä näiden avulla pääsisin eroon soijajogurttikammostani. En myöskään oikein osaa sanoa, mikä siinä maussa tökkii, mutta se vaan ei uppoa sellaisenaan.

Anna kirjoitti...

Lintsi: Kivaa, jos säkin oppisit tykkäämään soijajogurtista yhtä aikaa meikäläisen kanssa :D!

Salla kirjoitti...

Itse ra-kas-tan soijajogurttia banaanipalojen kanssa, vaikkei se välttämättä paljaaltaan menekään. Niiden maut vaan jotenkin kohtaavat toisensa!

Katness kirjoitti...

Itse en ole sitten ollenkaan soijajogurtin ystava. Olen tykastynyt kookosmaitojogurttiin, jota juuri askenkin nautin aamiaiseksi mustikoiden ja granolan kanssa. Kaytan sita myos leivontaan.

Anna kirjoitti...

Kookosjogurtti kuulostaa hyvältä :)!

Anna kirjoitti...

Salla: Tartuin heti vinkkiisi, ja soijajogurtti tosiaan sopii ihmeen hyvin yhteen juuri banaanin kanssa! Kiitokset siis!