sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Mokkapalat espressolla

Mokkapalat ovat melkoisen takuuvarmaa juhlatarjottavaa. Jos joku maan päällä voi väittää, ettei tykkäisi siitä yltiömakeasta, voisesta sokerikuorrutteesta - joka tietysti on parhaimmillaan viimeiseksi nakerrettuna - hihkaiskoon ihmeessä, jotta pääsen kummastelemaan! Näissä leivoksissa makeus nousee totta vie melkoisiin sfääreihin, mutta ongelma ratkeaa kätevästi, kun paloja leikatessa pitää annoskoon pienenä. Mokkapalaversioni pitää sisällään kahvia niin pohjassa kuin kuorrutteessakin. Itse kiehautin vahvaa espressoa suloisella mutteripannullani, mikä osoittautuikin maun kannalta hyväksi ratkaisuksi.























Mokkapalat

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1/2 dl vahvaa espressokahvia

Kuorrute:
25 g voita
4 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa espressokahvia

(koristeluun valkosuklaata)

*Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon jäähtynyt voisula, kuivat aineet sekä maito ja kahvi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista uunin keskitasossa 200°C:ssa noin 15 minuutin ajan. (Itselläni on käytössä "puolikas" uuni, joten kapealla uunipannulla paistettuna pohjasta tuli muhkean paksu.)
*Sulata kuorrutetta varten voi, sekoita siihen muut ainekset. Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
*Raasta halutessasi pinnalle valkosuklaata raastimen karkealla terällä.
*Anna jäähtyä, leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.

6 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Hihkaisen, sillä en voi sietää mokkapaloja!:D Syynä yliannostus. Ei kannata tuhota suosikkiruokaa syömällä övereitä, krhm...

Tupu kirjoitti...

Vautsi mikä ohje.

Anonyymi kirjoitti...

Hui mikä sokerin määrä!!!
Juu tiedän, että lähes kaikissa ohjeissa se on sama, mutta tuo määrä on vaan, niin älytön.

3 munalle itse laitan sikeria 1,5 dl max ja makeus riittää aina.
T. Entinen sokeri narkkari :)

Anna kirjoitti...

MouMou: Mutta säkin siis olet ENNEN tykännyt niistä ;))

Tupu: Kiitsa!

Anonyymi: Mulla oli pohjan perusohjeena yhden luottokirjani ohje, jossa munia oli 2 ja sokeria 3 dl... Se kummastutti jo hiukan! Niinpä viilasin suhdetta lisäämällä munaa, jottei vallan sokeriliemeksi menisi. Mulle riittäisi näin jälkeenpäin ajatellen mainiosti tuo sunkin mainitsemasi suhde, kokemattomana kakkuleipurina en uskalla hirmu paljon vaan ohjeista poiketa. 3-4 dl näkyy olevan melko normaali sokerimäärä mokkapalaohjeissa, kun ympäriinsä googlailin, vaan makunsa mukaan kukin toki! Etenkin sokerinarkkareiden kannattaa varmaankin olla varovaisina ;)

MouMou kirjoitti...

Voi kyllä. Teen vaan aina saman virheen noiden superherkkujen kanssa.:)

Unknown kirjoitti...

Minäkin hihkaisen!Mutta sama homma,ennen niitä rakastin.Tuli sitten ahmittua liikaa.Mitäs menin!Sama juttu kermakakun kanssa...Samaa mieltä MouMoun kanssa.