tiistaina, maaliskuuta 23, 2010

Jäätelökesää odotellessa

Onnekas bloggaaja saattaa löytää itsensä kiinnostavista paikoista, ruoka-asioiden parista, kuinkas muutenkaan. Kuvan trooppista tunnelmaa aistittiin tämän päivän jäätelömaistiaisissa, joista enemmän postauksen lopussa, mutta ensin palaan viime viikon messufiiliksiin.
Gastro-messuilla ammattilaisruokamaailman uutuudet olivat laajasti edustettuina. Ennen kaikkea olin paikalla kahvimielessä erään parhaillaan kehkeytyvän projektin tiimoilta, mutta toki haistelin ja maistelin tietoa ja ajatuksia kaikesta mahdollisesta muustakin.Ajatuksia messuhallissa vaeltelu herättikin. Niin paljon kuin me antaumukselliset harrastajat blogimedioissamme intoilemmekin puhtaan, hitaan ja yksinkertaisen ruoan trendikkäästä noususta, tuntuu ravintola- ja catering-ala usein edelleen etsivän yhä nopeampia, helpompia ja valmiimpia ratkaisuja. Pohdittavaksi jää, onko kyse siitä, mitä kuluttajille halutaan tarjota vai mitä kuluttajat haluavat ostaa.

Silkan nautinnollisia suupalalojakin toki tuli koettua, ja erityisesti pienten valmistajien tuotteiden aidot maut erottuivat edukseen. Esimerkiksi välimerellisiin herkkuihin erikoistuneen Gavrielidesin tuotteet, joita ruokakaupoistakin saa, ihastuttivat. Alla olevassa kuvassa puolestaan on maistiaisannos Caminiton piparkakku- ja roquefort-jäätelöitä, nam! Messuilla esiteltyihiin uutuustuotteisiin tutustuessa saattoi kerta toisensa jälkeen todeta, että käsin tekeminen maistuu ihan oikeasti, kuluttajalle asti.
Ja jäätelöistä puheenollen, GB Glace siis esitteli uutuusjäätelöitään makeannälkäisille ruokaihmisille tänään eksoottisissa kesätunnelmissa. Tuttuihin tuoteperheisiin on tulossa lähikuukausina paljon uusia jäseniä. Hedelmäinen ananas sekä sen aito maku ja väri edustivat mehujäässä, joka taisi hurmata minut ihan vain yksinkertaisella ja raikkaalla maullaan. Valikoimasta löytyy myös muun muassa maukkaan kinuskinen kermajäätelöpuikko, jonka suklaista pintaa koristaa kullanvärinen kuorrute. Tämän mieleenpainuvan tuotteen nimikin on muuten kuvaavasti Magnum Gold?! - kullanhohtoisia hellepäiviä siis odotellessa!Jäätelö sopi muuten tähän päivään vallan mainiosti, ainakin Helsingin kaduilla aurinko paistoi niin että kesä tuntuu olevan jo melkein nurkan takana!

2 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

noilla messuilla tosiaan huomaa ettei ne ole mitkään gourmet tapahtuma, mutta toisaalta ammattilaistapahtumissa on mukava kun esittelijät ei pidä aina pelkkänä urpona ja jopa esittelevät jotain.. kai se on pakko kun kuka vaan voi olla se joka ostaa sen kymppitonnin ihmekoneen :)

Anna kirjoitti...

Ja toki messuilla siis näkyi eri toimijoiden intohimo ruokaan, mitä on tietysti aina mukavaa havainnoida. Vaan löytyi gourmetia tai ei, isot linjat ja ideologiat, joita messut edusti, vaikuttaa aika paljon siihen, mitä ruokamme noin valtakunnan tasolla on. Siksi niistä linjoista olis mun mielestä tärkeää keskustella enemmänkin.

Ystävällistä henkilökuntaa oli juu runsain mitoin, oli mukavaa kun kysymyksiin sai taatusti aina vastauksia! :)