perjantaina, maaliskuuta 26, 2010

DAIM-OHJE!?

Tv-tsätin alkuaikojen hittihuutelun intohimoinen kohde jäi aikanaan kokematta. Tässä päivänä eräänä päästiin kuitenkin melkoisen koti-daim-maisiin tunnelmiin. Tarkoitus oli ihan vain leipoa kaurakeksejä vanhalla tutulla luotto-ohjeella (joka näyttää siis tältä, kunhan vain vaihtaa vähäiset seesaminsiemenet kokonaan kaurahiutaleisiin). Matkan varrella intouduttiin tekemään tupla-annos, tosin vain yhdellä munalla kahden sijaan, ja korvaamaan/lisäämään kokonaissokerin määrää siirappitujauksella.Lopputuloksena oli keksimäinen juttu, joka 1)levisi uunissa ai-van hillittömästi, enemmän kuin mitkään kaurakeksit ikinä ja 2)maistui Daimilta. (Tai Dajmilta, mitä koulukuntaa edustetaankaan.) Tässä välissä tiedoksi kaikille villiintyneille googlaajille: autenttinen DAIM-OHJE tämä ei siis ole, jätettäköön se edelleen mystisyyden verhon taa, mutta suklaalla kuorrutettuna tämä ajaisi asiansa varmasti varsin mainosti. Maistuu hyvältä sellaisenaankin.

Ylileviävä(t) herkkukeksi(t) (2-3 pellillistä)

100 g voita tai oivariinia
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 kananmuna

*Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata kattilassa voi, anna jäähtyä. Sekoita sulan rasvan joukkoon kaikki ainekset.
*Annostele uunipellille joko pieniä nokareita harvoin välein, jolloin saatat saada erillisiä keksejä, tai yhdeksän suurehkoa nokaretta, jolloin saatat saada keksilevyn.
*Paista uunin ylätasolla 200°C:ssa noin 5-10 minuuttia.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Dajmin makuista? Nam!!

Anna kirjoitti...

Näin ainakin kahden maistelijan mielestä. En keksi muuta selitystä kuin että tuo sokerimäärä on suhteessa korkea, ja uunin ylätasolla se sokerisiirappi sitten pääsi paahtumaan sopivasti.