tiistaina, lokakuuta 27, 2009

Spagettitaivas

Blogitaukoilun maailmasta on pakko palata maisemiin, sillä nyt on tullut kokattua vaatimattomasti ilmaistuna niin järjettömän mahtavan hyvänmakuista ruokaa.

Tarina sai alkunsa, kun usean päivän reissailun ja ravintolaruokinnan jälkeen palasin kotiin. Lähikauppareissulta toivoin aineksia johonkin oikein kotoisaan ja arkiseen, ja keittiökumppani ehdotti tähtäämistä tonnikalapastan suuntaan. Kermahyllyllä otin muuten vain kiinnostuksesta käteeni Valion Kippari-ruokakerman, ihan vain lukeakseni mitä tuote pitää sisällään. Yllätyin ainesosalistan suhteellisesta lyhyydestä niin, että hetken mielijohteesta tuote lähti kokeiluun. Kotona kokeilut jatkuivat, kun sitruunamehun puutteessa heitin kastikkeeseen piparjuuritahnaa. Kun spagetit kiireessä vielä kannettiin pöytään juuri ja juuri riittävän kypsinä eli täydellisinä, olivat hekuman ainekset kasassa.

Ruokailuhetken ääniraita koostui lähinnä ihastuneista huokauksista. Sekä tänään että toissapäivänä, sillä ensimmäisen satsin jälkeen maltoimme odottaa jopa kaksi vuorokautta ennen seuraavan kokkaamista...















Tonnikalaspagetti à la A & J (2-3 annosta)

spagettia
voita tai öljyä
1 sipuli
1 tl kapriksia
100 g (1/2 pss) vihreitä pakastepapuja paloina
1 tlk (2,5 dl) savujuustolla maustettua ruokakermaa (tai ruokakermaa ja sulatejuustoa)
1 tl piparjuuritahnaa
(vettä)
1 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
mustapippuria

*Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valmista sillä aikaa kastike.
*Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua rasvatilkassa pannulla tai laakeassa kattilassa. Hienonna kapriksia hieman ja lisää ne pannulle. Lisää pannulle jäiset pavut ja sekoittele, kunnes pavut ovat sulaneet ja sipuli pehmentynyt.
*Lisää pannulle kerma ja sekoita joukkoon piparjuuritahna. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Maista, lisää halutessasi piparjuuritahnaa. Lisää tarvittaessa myös vettä, jos kastike on liian paksua.
*Sekoita joukkoon tonnikala ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoile spagetin kanssa.

7 kommenttia:

mirva kirjoitti...

Nam! Kuulostaa kyl tosi buenolta :P

Anna kirjoitti...

Tää on hyvää! :)

Sanna kirjoitti...

Uskon kyllä että herkkua on, tunapasta on laiskotusruokien ehdoton ykkönen! Tuota Kippari-kermaa ei ole vieläkään tullut kokeiltua, mikä on sinäsä outoa, koska tykkään siitä Kippari-juustosta ihan hulluna.

Blogissani on sinulle jotain :)

Ranja kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä, voisikin kokeilla. :)

Anna kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Sanna: Kiitos haasteesta, palaan asiaan :)!

lumiomena kirjoitti...

Eksyin tänne jonkin ruokablogin linkin kautta ja olipa hyvä että eksyin. :)

Pisti heti silmään tuo tonnikalaspagetti, kun olin tarjouksen innoittamana ostanut Kippari-ruokakermaa, mutta en ollut keksinyt sille vielä mitään käyttöä.

Sovelsin reseptiä: sipulina punasipulia, papujen tilalla herneitä, tonnikalaa vedessä. Kaprikset olivat uusi tuttavuus, jota on pitänyt kokeilla eli niitä laitoin, mutta jotta ei tulisi liikaa uutuuksia, jätin pois piparjuuritahnan. Mutta hyvää tuli. :) Yllättävintä oli, ettei ruoka kaivannut mitään mausteita...

Anna kirjoitti...

Kivaa että maistui! Kippari ja kaprikset tosiaan taitavat tuoda ruokaan makua aika paljon jo sellaisenaan :)