maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Mukavuusruokaa

Keltaisen keittiön Martina haastoi minut kertomaan mukavuusruoistani.
Minun mukavuusruokiini liittyy kaksi määrettä: ne ovat mukavia siksi, että ovat äärettömän helppoja koota kasaan, ja toisaalta ne ovat mukavia siksi, että niissä on jotain pientä luksusta.

Munakas on paitsi helppo ruoka, myös monen sellaisen päivän pelastus, kun kaapista ei löydy oikein mitään. Jos kaapista löytyy juustoa, munakkaasta tulee mehevä mukavuusruoka. Munakas kannattaa valmistaa Kulinaarimurulan lyömättömällä ohjeella.
Toinen mukavuussuosikki on jotain niinkin yksinkertaista kuin voileipä hyvällä juustolla, tomaattiviipaleilla ja ripauksella sitruunapippuria tai yrttisuolaa. Helppoutta tuskin kiistää kukaan, mutta tällä erää kyse onkin enemmän luksuksesta. Näin opiskeluvuosinani leivän ostosta on tullut harvinaista herkkua, juustosta nyt puhumattakaan, ja tomaateille taas olen hieman allerginen enkä niitä siten voi joka leivällä nauttia. Kuvan kombo tuntuu siis luksusmukavuudelta edelleen, vaikka pikku hiljaa ruokavalioni onkin ollut taas muuttumassa leipäpainotteisemmaksi.

Tarttukaa mukavuushaasteeseen, jos se ei ole vielä blogissanne poikennut!

Mitä leipälinjaan tulee, tullee se jatkumaan lähiaikoina. Mukavuudesta voi toki olla montaa mieltä, sillä tiedossa on putkiremontti, jonka aikana kotini keittiö on käytännössä pois pelistä. Jo pelkkä remontin ajattelu lienee yksi selitys sille, että kokkausinto on ollut viime aikoina hieman kadoksissa. Kun soppaan lisää tämän syksyn monet muut kiireet, on lähiaikoina luvassa uneliasta horrostilaa tämän blogin osalta. Tiedossa siis lähiaikoina postauksia varsin harvakselti, tilanteen jälleen eläessä toivottavasti tiuhemmin!

3 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Munakasruoat ovat kyllä kieltämättä todella yksinkertaisia tehdä, ja maistuvat aina ihanilta.. ite tykkään myös aamuisista pannupannareista jo pelkästään sen takia, että niitä on todella nopea valmistaa.

Anna kirjoitti...

Mä olen aamuisin niin uninen ja superlaiska, että jo pannun ottaminen kaapista tuntuu liialta vaivalta, mutta pannariaamiainen kuulostaa kyllä mahtavalta! :)

Nenna kirjoitti...

Tuo leipä (itse käytän aina ruisleipää) HYVÄN juuston, tomaatin ja sitruunapippurin (hätävarana myös yrttisuolan) kanssa on minunkin ykkösmukavuustuokaa!
On vain niiiin hyvä yhdistelmä.
Enkä ole aiemmin tavannut ketään joka osaa arvosta tätä makuhermoja hyväilevää yhdistelmää. :)