perjantaina, joulukuuta 19, 2008

Unelias ulkoruokinnan ihmeellisessä maailmassa

Viime päivien blogihiljaisuus selittynee täysipainoisella pikkujoulukaudella: olen käynyt viikon sisällä ennätykselliset kuusi kertaa ulkona syömässä! Okei, olen kyllä aina tykännyt ravintolakokeiluista, mutta tähän lukuun havahtuminen oli jo melkoisen hämmentävää! Opiskelijoille ravintolat jäävät muuten ehkä hieman vieraammiksi, mutta näin pikkujouluaikana kiitoksen vaikkapa aktiivisuudesta opiskelijajärjestössä saattaa hyvinkin saada aterian tai parin muodossa. Ja sehän kelpaa!

Tässä siis vinkkejä Helsinkiin:

Nepalilainen on suurta lemppariani, mutta Fredrikinkadun Buddha oli minulle viime perjantaihin asti uusi tuttavuus. Ruoka oli oikein maistuvaa, sopivan mausteista mutta kuitenkin tasapainoista, eikä mitenkään hurjan hintaista. Ennen kaikkea paikka sai plussaa tunnelmallisuudesta - sopi oikein hyvin illanvieton aloitukseen!

Mayakin oli ollut pitkään kokeilulistalla, ja nyt tarjoutui viimein mahdollisuus tutustua sen tarjontaan. Odotukseni paikasta olivat ehkä turhankin korkealla, koska hidas palvelu ja savulohena listalla mainostettu loimulohipala toivat pienen pettymyksen, mutta ainakin alkupaloina nautittuja, tapaksen tyyppisiä pikkupaloja suosittelen! Jälkkärikaakaokin oli oikein hyvää. Mayaan voisikin mennä joskus toiste ainakin drinkille ja naposteltaville.

New Bamboo Center ja Kaisaniemen metroaseman uutuus-thaikkubuffet Happiness ruokkivat vuoropäivinä nälkäisen kyläilijän Lapista - eikä tälle houstaajalle tullut mieleenkään kieltäytyä ;). Bamboo on takuuvarma paikka, jos tulista ja tofuisaa tekee mieli - suosittelen monien muiden lähteiden tapaan malesialaista tofucurrya, joka on tullut koettua niillä opintotuen viimeisilläkin rippeillä useampaan kertaan. Kaisaniemen buffa yllätti todella positiivisesti, sillä valikoimaa tuntui olevan todella paljon, maut toimivat ja hinta (7,90e) ei tarjontaan nähden päätä huimannut.

Graniittilinna oli oikeastaan viikon varsinainen ravintolakohokohta, tai ainakin sellaiseksi ajateltu. Jälleen huimat odotukset tosin sattuivat omaan nilkaan: ennalta tilattu menu kuulosti niin upealta, että annokset yllättivät "tavallisuudellaan". Esimerkiksi ankka-annos röstiperuna- ja porkkanalisäkkeineen ja runsaine punaviinikastikkeineen (jotka siis menussa oli muotoiltu verbaalisesti eri tavoin :D) oli kuin hieno kotoinen pyhäruoka. Parina aiempana vuonna vastaava, aina eri ravintoloihin tehty visiitti on ollut elämys kaikille aisteille ja varsinainen oppimisretki - Graniittilinna oli hyvä, muttei kohonnut ihan sfääreihin. Sen verran hyvä maku kuitenkin jäi, että esimerkiksi bliniviikoilla tekisi mieli mennä uudestaan!

Jos ystävien kanssa haluaa yksille, ja osalla porukasta on nälkä, on Memphis mielestäni tosi hyvä valinta. Jokaiselle löytynee tapas-salaatti-burger-sandwich-pihvi- tyyppiseltä listalta sopivaa apetta napaan, tai sitten voi valita vain sen oluttuopin. Vuosi sitten saman porukan seurassa söin burgerin, joka oli oikein mukiinmenevä, eilinen katkarapu-caesarkin toimi hyvin iltanälkään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mayassa on ihan mahtavat kasvisruoat ja nekin saa aina vegaanisina, jos pyytää. Vieläpä niin, että esim. juusto on oikeasti korvattu esim. avokadolla, eikä vain jätetty pois, kuten yleensä ravintoloissa. I like it! Vaik ainahan mä itse juustot syön :D. Suosittelen listalta Ensalada dos quesosia (salaatti, jossa vuohenjuustoa, grillattua halloumijuustoa, cashewpähkinöitä, viikunaa, viinirypäleitä, melonia, kurkkua ja chimichurrikastiketta) sekä ikisuosikkiani Fajitas queso de cabra y vegetalesia (fajitas, jossa vuohenjuustoa, tomaattia ja cashewpähkinöitä). Mayan Mojitot ovat muuten myös jumalaisia!

Ulkoruokintapaikoista oma ehdoton suosikkini on Mayan lisäksi Silvoplee. Voisin joskus viedä sut sinne?

Anna kirjoitti...

Mäkin oon kuullut Mayan ruoista kyllä niin paljon hyvää - ja nyt vielä lisää - että etenkin tolle vegepuolelle pitää antaa vielä mahdollisuus :) Ja Silvopleekin kuulostaa hyvältä. Tosin nyt lähiaikoina tää herkuttelun määrä on mennyt niin överiksi että sen voisi säästää keväämmäksi...

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään kovasti tuosta bamboosta ja happinesskin on tosi kiva. Molemmista saa oikein mukavan tulista ruokaa. Voi kun minäkin pääisisin ulkoruokintaan :D

Anna kirjoitti...

Rossana: Täytyy myöntää että vain osittain tulin vallan ruokituksi, muina kertoina villiinnyin ruokailupuuhaan ihan oman kukkaron voimin :D Mutta oon sitä mieltä että ravintolaruoka ei ole hassumpi tapa rahantuhlaukseen, tilanteessa on kuitenkin aina jotain erityistä ja ravintoloista saa myös ideoita omaan ruoanlaittoon!