lauantaina, joulukuuta 06, 2008

Kutsuva kuskus

Kesällä tyhjensin kaapista pataan aineksia, joista syntyi sattumalta loistoherkku ja yksi lempiruoistani. Reseptikin löytyy blogista, mutta jostain tuntemattomasta syystä olen ottanut kuvan vain kattilasta, en itse ruoasta, ja tämä asia on toden teolla jäänyt hampaankoloon kaivelemaan, koska ruoka on saanut arjessani sellaisen sädekehän ympärilleen :D.
Nyt voinkin ilolla esitellä samantapaisen annoksen, ja hehkuttaa toistamiseen makujen toimivuutta! Tällä kertaa käytin bulgurin tilalla kuskusia, eikä edes sipulia - tuota kaikkien kaapintyhjäysruokien peruskiveä - ollut mukana, mutta hyvää tuli silti. Ideana on siis, että padasta löytyy ainakin aurinkokuivattua tomaattia, kapriksia, kuskusia/bulguria, soijarouhetta tai muuta protskua sekä sellaisia vihanneksia, joita nyt sattuu tarjolla olemaan. Esimerkiksi valkosipulia, pakastepinaattia ja minttua. Sitruunamehun huomasin loistavaksi maustajaksi. Kuskusia/bulguria lukuunottamatta ainekset käytetään pannulla ja tarvittaessa kypsennetään vähän aikaa, minkä jälkeen joukkoon lisätään kuskus/bulgur sekä tarvittava määrä nestettä kypsymään. Nam!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa hyvalta! Mitenkohan taman voisi maustaa? Vai riittaako aurinkokuivattujen tomaattien aromi?

Anna kirjoitti...

Yleismausteisuutta tulee, jos käyttää veden sijasta esim. kasvislientä. Toki myös soijarouhe kannattaa maustaa siihen tapaan kuin sen normaalisti tekisi, ja toki myös esim. mustapippuri tekee tällekin ruoalle terää kuin mille tahansa muullekin.

Salaisuus on kuitenkin kapriksissa, sillä niitä tähän kuuluu laittaa niin reilusti ettei suolaa oikeastaan edes tarvitse. Olen oppinut tykkäämään niistä niin paljon, että niiden ja aurinkokuivattujen tomaattien kombo riittää mulle hyvin. Jos kapriksia haluaa laittaa vähemmän, kannattaa tietysti maustaa muuten enemmän! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minähän pidän kaikista noista aineksista ja niitä myös löytyy yleensä kaapistani. Taidanpa siis pistää vinkin ylös odottamaan jotain kiireistä päivää, kun ruoka olisi saatava lautaselle heti eikä nyt.

Anna kirjoitti...

Christina: Kerro sitten, jos kokeilet, mitä tykkäsit! :)