tiistaina, joulukuuta 23, 2008

Ota joulukarkki!

Joulumakeiset tervehtivät tänä vuonna useampaakin kaveria, naapuria ja sukulaista. Jos ette kerro kellekään, voin paljastaa, että niiden tekeminen oli melkoisen helppoa.

Kuvien saavuttamattomissa piilottelivat suklaakonvehdit, joita tein Christinan inspiroimana ja jääpalamuottien avulla. Sulatetun valkosuklaan väliin pääsi kuivattuja karpaloita, sulatetun maito- ja tumman suklaan sekoituksen keskelle piparinpaloja. Riisisuklaat taas syntyivät vanhojen mielikuvien perusteella ilman ohjetta ja mittoja: ne pitävät sisällään siis sulatettua tummaa suklaata, johon on sekoitettu tomusokeria ja riisimuroja.
Kinuskikarkit ovat minulta aiemmin epäonnistuneet kerta toisensa jälkeen, kunnes tänä vuonna sisuunnuin ja päätin keitellä kinuskia niin kauan, että kylmään veteen tiputettu tippa todella kovettuu eikä jää venyväksi, sulaksi massaksi. Päätin myös laittaa seokseen reilusti sokeria tasasuhteen sijaan. Ja tadaa: 2 desilitrasta kermaa sekä 3 desilitrasta sokeria (1 fariinisokeria, 2 tavallista) syntyi reilun puolen tunnin poreilun jälkeen paperista irtoavaa, herkullista, joskin rakenteeltaan jauhoista toffeeta. Nam!

Lämmintä ja mukavaa joulua kaikille! Syökää sopivasti suolaista ja makeaa ja laulakaa paljon joululauluja!

8 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Hyvää joulua sulle kans Anna!

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaisan joulunajan toivotukset minulta ja Rosa-neidiltä!

Mukavaa että näpsimistäni kuvista oli edes jotain iloa, herkulliselta näyttää täälläkin :). Tänä vuona jäi muut joulukarkit väliin, mutta vaikka ensi vuonna sitten...

Merituuli kirjoitti...

Oikein hyvää Joulua sinullekin!

karkit näyttävät niiiiiin hyviltä.

Anna kirjoitti...

Kiitos samoin teille :)!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ehtoisaa joulua, nään teidät jo mielessäni seisomassa television edessä joulurauhan aikaan :-D :-D AIvan parhaat jouluperinteet! Niitä aatellessa ei voi kuin olla hauska joulu ;-)

Nähdään pian! Tonttuile.

Anna kirjoitti...

Kultaisten kaavojen mukaan edettiin ja kiva niin :D

Toivottavasti sunkin joulu on mennyt mukavasti, näkemisiin! :)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.vartti.fi/artikkeli/85a9f199-bfc7-43cd-b254-8b58dda1e6ba

Oi oi, teitä uneliaita kokkeja. Täytyy olla tarkkana, ettei talo pala.

Anna kirjoitti...

Voi ei, mikä uutinen! Onneksi ei näköjään käynyt pahemmin. Pidettäköön tämä opettavaisena muistutuksena kaikille meille ruoan raskaan raatajille! :D