lauantaina, huhtikuuta 26, 2008

Pussikeittoa parempaa

Taannoisessa Allt Om Mat- lehdessä oli kuva nopeasta kalapannusta, joka koostui valmiista tomaattisopasta, pakasteseistä, katkaravuista, pakasteherneistä ja tillistä. Kuva piirtyi verkkokalvoilleni, ja päädyin toteuttamaan samankaltaisen ruokalajin hieman erilaisella pohjalla. Käytin nimittäin tomaattikeiton sijaan valmishummerikeittojauhetta. Hummeritunnelma toi ehdottomasti luksusta arkiseen opiskelijakeittiöön!

Ruoka oli helppo ja todella nopea valmistaa, eikä lopputulos ollut lainkaan hassumpi. Seurana esiintyvä perunamuusi oli pakottava mieliteko, jota en välttämättä suosittele melko juoksevan kastikkeen pariksi, mikäli ei halua aterian muuttuvan lautasella yhdeksi mössöksi. Alkuperäisohjeen yhteyteen tarjottiinkin "dillfrittersejä" eli tillimaustettuja lohkoperunoita. Älkää tehkö niinkuin minä teen, tehkää niinkuin Allt Om Mat sanoo ;)























Tomaattinen kala-äyriäiskastike (2 annosta)
1/2 pss valmishummeri- tai -katkarapukeittojauhetta
3 dl vettä
1,5 rkl tomaattipyreetä
100g pakasteseitä
kourallinen pakasteherneitä
kourallinen katkarapuja
tilkka sitruunamehua
tuoretta tilliä
(suolaa, pippuria)

*Ota sei, herneet ja katkaravut sulamaan n. 1/2 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
*Valmista valmiskeitto pussin ohjeen mukaan, voit käyttää hieman vähemmän vettä kuin ohjeessa. Osan ohjeistetusta haudutteluajasta voit käyttää kastikketta täydennellen.
*Kun keittojauhe on kiehahtanut, sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
*Kuutioi sei ja lisää se kastikkeeseen. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää joukkoon herneet, keittele edelleen pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla, tillillä ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
*Lisää katkaravut valmiiseen, kuumaan kastikkeeseen ja odota, kunnes ne ovat lämmenneet.

8 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kuulostaapa hyvältä! helppoja arkiruokaohjeita on mukava saada uusia, varsinkin kalasta. Kokeiluun menee jahka ehdin!
Kokeilimme muuten ekaa kertaa hollandaisekastikkeen tekoa eikä kyllä onnistunut, vaikka niin hyvät ohjeet annoit. Kastike jäi rakeiseksi. Nooh, uusintayritystä vaan!

Anna kirjoitti...

Voi harmi, että se kastike sitten juoksettui :( Luin tuon oman ohjeen läpi, ja jäin miettimään, josko ongelma olisi siinä, että monissa ohjeissa kananmuna käsketään vispaamaan melkein "valmiiksi" ja rasva lisätään vasta sitten? Mun (ja sen kirjan, josta sen pääosin otin) ohjeessa tuota ei erikseen painotettu, joten se kohta jäi varmaan vähän epämääräiseksi. En mäkään oikein tiennyt, missä vaiheessa voi tarkalleen piti lisätä, ilmeisesti osuin tuurilla oikeaan :D Mutta uudelleen kohti seikkailuja, kyllä se varmasti vielä onnistuu!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mullon paraikaa hirvittävä himo tämäntyyppisiin ruokiin, Graniittilinnassakin pistelin bouillabaissen ja keskiviikkona on TYÖPAIKKARUOKALASSA (!!) tarjolla katkarapukalakeittoa tms. Tää iskee siis ihan, tosin en tiedä saanko noita keittoaineksia hankituksi, siis valmiskeitto vai mitäpä lienivätkään. Mikäs muu kävis kaveriks kuin peruna, siun mielestä? Jossei perunaa tai pastaa haluaisi.

Anna kirjoitti...

No vallan mainio tämäntapainenhan syntyy varmasti tomaattimurskan ja maustamisenkin avulla, silloin voisi käyttää vaikka kalalientä pohjana. Mulla oli vaan pakkomielle tuohon pussikeiton testaamiseen, kun sit oli siinä lehden ohjeessakin... ;)

Hmm, lisäkkeeksi voisivat sopia esim. höyrytetyt, miedot kasvikset. Miten ois vihreät pavut, kukkakaali tai parsakaali?

Meri, Helsinki kirjoitti...

Voitit ruokahaasteen, onneksi olkoon!! Uutta pyttyyn :-D

(stressiä ei ollut tarkoitus luoda, mutta hauskaa nähdä, mitä keksit)

Anna kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Uusi haaste on jo kovassa mietinnässä.. :)

Merituuli kirjoitti...

nyt tuli kokeiltua täät kastiketta. maistettiin lasten kanssa pastan kera ja kaikki tykkäsi! pastan kanssa oli kyllä liian juoksevaa, seuraavalla kerralla vähennän nesteen määrään. kiitos vinkistä, tosi kiva, nopea arkiruoka!

Anna kirjoitti...

Kivaa että maistui! Tää on sitäpaitsi edullinen mahdollisuus, jos joskus alkaa tehdä mieli hummeria ;)