tiistaina, huhtikuuta 08, 2008

Prinsessakeittiön lipstikkakeitto

Löysin ruokakaupasta viimeinkin lipstikkaa, joten pääsin kokeilemaan Prinsessakeittiön fenkoli-lipstikkakeittoa. Yhdistelmä toimi vallan ihanasti! Pieni tiraus sitruunaa voisi myös sopia tähän hienostuneeseen keittoon. Harmittaa hieman, etten malttanut lisätä keittoon tarpeeksi lientä ja soseutustuloskin oli melko rakeinen, mutta maun kannalta nämä mokani eivät olleet onneksi suuria.

Lipstikka on mainio mauste, joka on minulle aiemmin tuttu mm. perisuomalaisista keittoruoista. Yrttikasvi kun kasvaa ilmeisen hyvin kesämökin pienessä ryytimaassakin. Olen myös useasti törmännyt vinkkeihin korvata liemikuutio lipstikalla - maukas yrtti korvaa ruoassa siis suolaakin.




















Fenkoli-lipstikkakeitto (alkuperäinen ohje)

1 iso fenkoli
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 litra kanalientä (tai kasvislientä)
2 rkl hienonnettua tuoretta lipstikkaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

*Pilko sipulit ja fenkoli ja freesaa niitä kattilassa tilkassa öljyä muutama minuutti. Kaada päälle kuuma kanaliemi ja anna kiehua 15 minuuttia (tai kunnes fenkoli on pehmeää). Lisää kattilaan lipstikka ja keitä vielä pari minuuttia.
*Ota kattila liedeltä, lisää suolaa ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Rouhi keittoon mustapippuria, tarkista maku. Annostele lautasille ja lurauta keittoon oliiviöljyä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kotona äippä on kasvatellut lipstikkaa, mutten ole siihen koskaan kaupassa törmännyt! Pitääkin googgeloida joskos se viihtyisi partsilla :)
Minulla on resepti vaniljaiseen lipstikkakeittoon, ollut kokeilulistalla jo ties kuin ja kauan.. Fenkolin kanssa se varmaan sopiikin ihanasti!
Miun mielestä lipstikka onkin ehdoton mauste lihakeittoon :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja yllätyksiä luvassa blogissani :P

Anna kirjoitti...

Juu, ei ainakaan kovin monessa kaupassa tuota näytetä myyvän.. uskoisin ainakin että viihtyy parvekkeella! Ja kiitos yllätyksestä :)

Veera kirjoitti...

Vahvistuu koko ajan käsitys siitä, että Kampin K-kaupassa on epämääräiset yrttivalikoimat; lipstikkaa, piparminttua ja tiesmitätimjamia, jotka on ovelasta naamioitu joksikin aivan muuksi...

Ari Makela kirjoitti...

Hieno kuva.

Anna kirjoitti...

Veera: Salaliiton aineksia ;)
Ari: Kiitos, kiva kuulla!