perjantaina, tammikuuta 04, 2008

Riian ruokaterveiset

Monessa blogissa on ehditty jo palata arkeen vuodenvaihteen juhlien jälkeen. Itselläni viime päivät kuluivat Riikassa, ja olo on vielä jollain aivan muulla kuin arkiruoalla marinoitu. "Kevyt kasvisruoka" kuulostaisi oikein hyvältä sanaparilta tammikuun jatkoksi...

Tarkoituksena oli käydä kokeilemassa mm. valkosipuliravintola Kiploku Krogsia (Jekaba iela 3/5) ja kasvisravintola Kamalaa (tuomiokirkon lähistöllä), mutta ensimmäinen piiloutui meiltä ja jälkimmäinen ei sattunut olemaan sopivaan aikaan auki. Raportoikaa siis jos kokeilette!

Monta muuta hyvää makua sen sijaan osui kohdalle. Pelmeneitä käytiin syömässä pariinkin kertaan Pelmeni XL-ravintolassa (löytyy mm. Galeria Centrum- kauppakeskuksesta). Erimakuisia keitinpiiraita tai keittoja kauhottiin kippoon ja maksu tapahtui annoksen painon mukaan. Myös Limepippurin väki on testannut ravintolaa Riikan-reissullaan. Pelmeneitä myytiin kaupan pakastealtaissakin. Niitä oli tarjolla metrikaupalla - Euroshopperiakin löytyi!Hämyisissä pubimaisemissa oli hankalaa ottaa ruokakuvia, mutta maistuvaa caesarsalaattia tarjosi ainakin Stella Pub tuomiokirkkoaukion nurkalla. Mainioilta näyttivät myös Friday's T.G.I.- ravintolan annokset, vaikka siellä tyydyimmekin täydentämään vitamiinivarastoja mahtavan drinkkilistan avulla. Kuvassa edustaa puolilitrainen mansikkamargarita.Mitä juomiin tulee, kuuluisaa Riga Balsamia huulenkostukkeellisen irvistettyäni suosittelisin sitä lähinnä, mikäli muutenkin tykkää uskomattoman kitkeristä yrttijuomista. Toisessa ääripäässä taas on melkoisen laaja siiderivalikoima. Kuvan suklaa-kirsikkasiideriä voisi kuvailla kai lähinnä makeaksi :D.

Baltialaisiin perinneruokiin olin ehtinyt tutustua jo aiemmin, joten tällä reissulla en erikseen niiden luo hakeutunut. Paikallista ruokaa tuntui kuitenkin olevan ilahduttavan paljon tarjolla nuhjuisemmissakin kuppiloissa- samanlaista meininkiä toivoisi ilolla Suomeenkin!

Ruokatuliaisia kannattaa käydä katselemassa vanhan kaupungin laidan Zeppeliini-halleilla. Valtavissa kauppahalleissa vaeltaminen hieno elämys, vaikkei mitään ostaisikaan. Sunnuntaina tosin oli erittäin ruuhkaisaa.

Riika ei ole mikään halpa kaupunki, varsinkin, jos tosiaan pysyttelee vanhan kaupungin turistialueella. Ravintolatarjontaa oli kuitenkin niin runsaasti, että veikkaan mahdollisen Riikan-matkan olevan jokaiselle ruokabloggaajalle antoisa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse kävin ennen joulua Riiassa ja tykkäsin kaupungista paljon. Olimme lähinnä vanhassa kaupungissa (yhden yön reissu), josta löytyi pari ihan mukavaa ja halpaa ruokapaikkaa, tosin sivukadulta.

Anna kirjoitti...

Olihan se nätti paikka :) Ja tosiaan tuohon halpa-kallis- fiilikseen vaikuttaa paljon se, millaisia paikkoja sattuu löytämään.