maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Suppispasta

Äskettäin uskaltauduin sienimetsään, ja omin kätösin poimituista suppilovahveroista pääsin toteuttamaan Glorian Ruoka&viini- lehdestä aikaa sitten mieleen jäänyttä pinaatti-suppilovahveropastan ohjetta. Aika lailla ohjeen mukaan mentiin, tosin en ikinä onnistu löytämään kaupasta pakastepinaattia lehtimuodossa. Ja niin, sitruunamehua ei löytynyt kaapista, joten hätäpäissäni heitin runsaahkosti sitruunapippuria sekaan. Ja niin, luulin käytteleväni pastakattilalevyn nuppia samalla ihmetellen, miksi kastike "hautuu" niin kovin äkkiä kasaan ja ruskistuu - näistä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta lopputulos oli oikein maistuva :).




















Pinaatti-suppilovahveropasta (kahdelle)
250g kypsentämätöntä pastaa
muutama kourallinen tuoreita suppilovahveroita
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
1 tl sitruunamehua (suosittelen suola+mehu-yhdistelmää sitruunapippurin sijaan...)
(ripaus jauhettua muskottipähkinää: laitoin varovasti, mutta hallitsi silti makua aika paljon)
1 tlk (2dl) kevyt fraiche- kermajuttua (alkuperäisessä ohjeessa oikeeta ranskankermaa)
tarjoiluun parmesan-juustoa

*Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
*Hienonna sipuli&valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa, kuullota sipulisilppua muutama minuutti. Lisää kokonaiset sienet ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes sienistä on haihtunut mahdollisimman paljon nestettä.
*Purista sulaneesta pakastepinaatista vesi pois tiheässä siivilässä (tai muuten vaan parhaasi mukaan), lisää pannuun. Jatka paistamista muutama minuutti.
*Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla (ja halutessasi muskottipähkinällä). Lisää ranskankerma ja kuumenna nopeasti.
*Sekoita kastike keitettyyn ja valutettuun pastaan, viimeistele annokset parmesaanilastuilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää iltaa. ;)

Olemme kaverin kanssa perustaneet foorumin ruoanlaitosta kiinnostuneille sekä vähän muillekkin, mutta vielä ei pahemmin ole sisältöä tuolla. Kaipaamme siis aktiivisia ruoanlaittajia kertomaan elämästään ja vaihtamaan reseptejä toisten kanssa. Olisitko sinä yksi heistä?

http://forum.unimaa.net

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköistä, nam!

Tuli mieleen tuosta pinaatista, että ainakin Lidl´ssä olen nähnyt pakastettua pinaattia, joka on ihan lehtinä. En tosin ole ostanut vielä, joten en sitten tiedä millaista tuo on =)

Vilma kirjoitti...

Kokeilin eilen - mielettömän hyvää! :)