perjantaina, lokakuuta 26, 2007

Taivaallista suklaavaahtokakkua

Henkilökohtainen tulokuoppa ajoi ahtaalle kovin gourmet-henkisen kokkailun kannalta, joten Unelias blogi vaipui väliaikaiseen horrokseen. Tällä viikolla pääsin kuitenkin käymään kotikodin alkukeittiössä, mikä olikin mm. blogin kannalta varsin hyvä reissu.

Ensimmäiseksi esittelyyn pääsee ehkä oudon näköinen, mutta sitäkin herkumpi suklaakakku. Juustokakkumainen, jauhoton mutta uunipaistettava kakku löytyi parin viikon takaisilta Hesarin ruokasivuilta. Haaleana tarjotessa rakenne oli täyteläisen vaahtomainen, seuraavana päivänä ja jääkaappikylmänä tiiviimpi, ja maultaan vielä ensimaisteluja parempi - jos mahdollista. Tämä jälkijunainen varjohaastaa lokakuun suklaakilpayksilöt tiukasti, lupaan ;).




















Suklaakakku (yhden perheen kokoinen versio)

150-200g suklaakeksejä
40g voita tai margariinia
reilu 100 g tummaa suklaata
2 dl vaahdotettavaa kaurakermaa (GoGreen) (alkup. ohjeessa kuohukermaa)
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

*Murskaa suklaakeksit. Sulata voi tai margariini, sekoita keksimurun joukkoon. Painele sekoitus irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle.
*Vaahdota kaura- tai kuohukerma. Ota vaahdosta puolet erilleen ja säästä tarjoilua varten.
*Paloittele suklaa ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Sekoita tuorejuusto, muna, sokeri ja vaniljasokeri kermavaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt suklaa huolellisesti sekoittaen, kaada seos vuokaan.
*Paista 150°C:ssa n. 35-40min, tai kunnes huomaat kostean pinnan "kuivuneen". Anna jäähtyä vuoassa (mielellään vaikka jääkaapissa yön yli). Irroita kakun reunat vuoasta veitsen avulla. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi apua! Tää näyttää ihan tosi hyvältä! Ei tämmösiä saa tehä kun toinen koittaa olla herkkulakossa!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Multa meni ihan ohi tän ohjeen potentiaali Hesarin sivuilla, hyvä kun joku bongas. :-) Tästähän saa gluteenittoman varmaan helposti kun tekee pohjan kaurahiutaleista ja rasvasta, luulen. Tosin oon niin tuore gluteeniton kokki että saas nähä! Aion yrittää kunhan saan sopivan aiheen. Maidottomalla suklaalla, toki... Niitä on onneksi ihania ja juurikin tummana, omaan makuuni. Kauratuotteet on nykyään aivan mahtavia korvaamaan maitotuotteita. :-)

Anna kirjoitti...

Jenny: Mä en edes hirveästi tykkää makeista, mutta toi oli kyllä tosi hyvää! Ja vielä helppoakin, jos jatketaan tällä kiusausten tiellä ;)

Ylimuuli: Totta, niin varmasti saakin!
Itse keksin tuon kaurakerman kokeilemisen tosiaan vasta kaupan hyllyllä. Oon ilmeisesti katsonut liikaa You are what you eatia, jossa aina vedotaan kotihengettäriin rakkauden ja kovan rasvan vähentämisen liitolla: nyt kun kerrankin kokkasin koko perheelle, en pystynyt ostamaan kuohukermaa vaikka tarkoitus oli tehdä kakku ohjeen mukaan ;) Mutta onnistunut kokeilu!

Tuorejuusto on kyllä tärkeää tuossa, edes kasviöljyrasvoitettu sellainen, joten täysi maidottomuus voi olla haaste... Löytyyköhän kaurajutuista tai muista joku tuote korvaamaan sitä?

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ai saakura, en edes huomannut. No ainakin soijapohjaisia tuorejuustoja on olemassa, ehkä kokeilen sellaisella tai soijajogurtilla ja jollain virityksellä. En suostu luovuttamaan! :-) Nyt toisten partyihin popsimaan :-P