perjantaina, lokakuuta 11, 2013

Toivepostaus: Maapähkinävoi-pinaattipasta

Olen aina halunnut kirjoittaa toivepostauksen. Jiihaa! Eräs anonyymi blogini lukija toivoi, että... eipäs kun ihana työkaverini toivoi tänään, että viimein postaisin tämän ruoan maailmalle.

Ohje on Opiskelijaruokaa-blogista. Ensin innostuin reseptistä (kuulosti jännältä), sitten petyin hieman (maistui, no, vanhalta kunnon opiskelijaruoalta), sitten totesin, että onhan tää oikeastaan aika hyvää. Mieheni sen sijaan tykkäsi heti. Ja tosiaan työkaverini myös; tein tätä kerralla niin paljon, ettei tehnyt yhtään tiukkaa jakaa eväsrasian sisältöä puoliksi. Laitetaan alle siis ei-tuplatun satsin ainemäärät.






Maapähkinävoi-pinaattipasta (kaksi annosta; alkuperäinen ohje Opiskelijaruokaa-blogista)

pastaa kahdelle

1 rkl ruokaöljyä
150-200 g pakastettua pinaattia 
1 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 iso rkl rouheaa, makeuttamatonta maapähkinävoita
1 rkl sitruunamehua
1 tl yrttimaustetta (suolatonta), esim. Provencen yrtit
1/4 - 1/2 tl merisuolaa
mustapippuria
kourallinen paahdettuja auringonkukansiemeniä (tämä oli oma lisäykseni, koska tarttee olla jotain pureksittavaa)
1/2 rs kirsikkatomaatteja puolitettuna (tämän lisäsin myös, koska tarttee olla jotain tuoretta)
(tilkka vettä)
pari kourallista vahvanmakuista juustoa raastettuna


*Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
*Pastan kiehuessa kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää siihen tomaattipyree ja pakastettu pinaatti, kääntele ja sekoittele kunnes pinaatti on sulanut. Sekoita joukkoon loput ainekset, lisää halutessasi tilkka vettä (minä laitoin ehkä puolisen desiä) ja anna kiehahtaa nopeasti. Älä keitä pitkään, jottei pinaatti muutu ihan ruskeaksi.
*Valuta valmis pasta ja sekoita kastike joukkoon.
*Tarjoile raejuuston tai juustoraasteen kanssa.

Ei kommentteja: