torstaina, maaliskuuta 14, 2013

Vihreä thai-kanacurry

Jahajaha, nainen vanhenee ja periaatteet rapistuu. Vuosikausien broilerinsyömättömyys alkoi säröillä ensin ravintolapuolella, ja viime viikolla seisoin sitten kassajonossa ohutleikepaketti kädessä. Aina ei jaksa tofua ja papuja, kalavalikoima oli taas jotenkin ankea, punaista lihaakin on nautittu ihan riittämiin, mutta ennen kaikkea kuulkaa kiinnosti tietää että osaisinko ylipäänsä kokata broileria.


























Ja vielä sitä enemmän kiinnosti tehdä vihreää thaihenkistä currya ilman valmista currytahnaa. Pikaisella puhelingooglailulla ohjeita ei tullut montaa vastaan, mutta lopputulos oli silti aika hyvä! Valkoista se oikeastaan oli eikä vihreää, mutta kuitenkin. Jos saisin tällaista pikathaikkulasta, en haukkuisi. Ja uskomatonta mutta totta, kanastakin (eli totuudenmukaisesti broilerista) tuli mureaa, mutta samalla mehukasta ja maukasta.
























  

Vihreä kanacurry

1 pieni munakoiso
400 g maustamatonta broilerin ohutleikettä tai fileetä
2 sitruunaruohon vartta
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä (n. 3–4 cm pituinen pätkä)
2 tuoretta punaista chiliä
1 sipuli
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl suolaa
loraus öljyä
400 g hyvää kookosmaitoa (tässä olen merkkiuskovainen: ehdottomasti Biona)
1-2 tl sokeria
4 kuivattua kaffirlimetin lehteä
puolikas parsakaali
1 rkl kalakastiketta
tuoretta korianteria tarjoiluun

*Kuutioi valmiiksi odottamaan munakoiso, kuutiot saavat olla peukalonpään kokoisia. Leikkaa broileri syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.
*Kuori sitruunanruohosta uloimmat, kovat lehdet ja hienonna varsi sitten hienon hienoksi silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna inkivääri. Poista halutessasi chilistä siemenet ja hienonna. Hienonna sipuli niin pieneksi silpuksi kuin pystyt. Jos sinulla on järeä mortteli, voit tässä vaiheessa survoa nämä sekä juustokuminan ja korianterinsiemenet suolan kanssa tahnaksi, ennen kuin kuumennat öljyn pannulla ja heität tahnan sinne. Muussa tapauksessa heitä vain mainitut ainekset suurelle pannulle öljyyn kuumenemaan, anna kuullottua kevyesti parin minuutin ajan ja varo ettet polta pohjaan.
* Lisää broilerisuikaleet pannuun maustesilpun sekaan ja paista niiden pintaan vienosti väriä ja makua. Lisää sitten pannuun munakoisokuutiot ja anna niidenkin paistua pinnastaan hieman. Sekoittele tasaisin väliajoin, jottei maustetahna pala pohjaan. Tämä vie muutaman minuutin ajan.
*Lisää pannuun kookosmaito, sokeri ja kaffirlimetin lehdet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan. Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi ja lisää kiehumaan aivan loppuvaiheessa. Mausta lopuksi kalakastikkeella ja tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin tai muun haluamasi lisäkkeen kanssa.


Ei kommentteja: