tiistaina, maaliskuuta 19, 2013

Saksanpähkinä-jogurttikastike

Tammikuussa tein paria uudenlaista kylmää kastiketta. Ruokabloggaajien tapaaminen oli lähestymässä ja pikkusyötävät sopivat illan teemaan. Sitten kävi kuinka kävi ja kipeäksi tullut kotikokki jäi nuolemaan näppejään (tai no siis sittemmin tervehdyttyään ei näppejään vaan aika ison kulhollisen kastiketta). Nyt kun talvipöpöjen toinen kierros pakotti jäämään kotiin, muistui mieleen bloggaamaton helmi.

Nimittäin Helsingin Sanomien ohjeella tehty saksanpähkinäinen jogurttikastike oli todellinen helmi! Jopa yksin syötäväksi. Se sopii Lähi-idän meze-tyyliin, mutta yhtä hyvin voisin tarjota sitä rapuallergikolle toast skagenin päällä. Raikas jogurtti, rasvainen saksanpähkinä ja pirteä tilli toimivat loistavasti yhteen.


























Kuvassa on myös punainen pähkinä-paprikatahna. Sooloilin raaka-aineiden kanssa ja tahna ei säväyttänyt yhtään, linkki alkuperäiseen Hesarin ohjeeseen kertoo kuitenkin oikean valmistustavan.  Sitten takaisin jogurttiasiaan.

























Saksanpähkinä-jogurttikastike eli turkkilaisittain haydari (ohje hs.fi, tässä puolitettu annos)

40 g saksanpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
pieni puntti tuoretta tilliä
375 g turkkilaista jogurttia
1/2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

*Murskaa saksanpähkinät esimerkiksi veitsellä hienontamalla. Kuori ja murskaa valkosipulit. Leikkaa tilli silpuksi.
*Sekoita hienonnetut ainekset jogurttiin. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita.

3 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

taitaa olla aika lähteä tästä keittiöön kokkailemaan kun tuli niin nälkä!

Anna kirjoitti...

No sittenhän tää toimi niin kuin pitikin :)!

Annika kirjoitti...

Kivan kuuloinen ohje!