sunnuntai, helmikuuta 17, 2013

Jauhelihapihvi '83

"Tunnelmantekijän illallinen". Kotivinkin juhlaherkkuja -kirjan teemaotsikko lupaa hyvää, eikä suotta. Tässä mahtavan mehevässä jättijauhelihapihvissä maistuu 1980-luvun muikea nousukausi. Jos ei osaa päättää, tekiskö ruokaa jauhelihasta, kinkusta vai juustosta, tekiskö sitten kaikesta samalla kertaa? Tähän retrodekadenssiin sopi loistavasti myös lisukeriisi, vaikka kirjassa mentiinkin kohtuullisesti lohkoperunoilla. Överiä, mutta niin hyvää.

























Uunissa paistettu juustopihvi (omin muokkauksin Kotivinkin juhlaherkkuja -kirjan ohjeesta (Forma, 1983))

Mureke:
400 g paistijauhelihaa
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1/2 tl suolaa
valkopippuria

Täyte:
4 viipaletta savukinkkua
4-8 viipaletta (tai muutama kourallinen raastettua) emmental-juustoa

Pinnalle:
kourallinen juustoraastetta

*Sekoita murekkeen ainekset keskenään sileäksi taikinaksi. Leivinpaperoi tai voitele pyöreä uunivuoka, kaada puolet taikinasta vuoan pohjalle.
*Levitä murekkeen päälle suikaleiksi leikattu kinkku ja juustoviipaleet tai -raaste. Pane loput mureketaikinasta pinnalle sileäksi kerrokseksi. Ripottele ruoan pintaan juustoraaste.
*Paista pihviä uunissa 225°C:n lämmössä noin 30 minuutin ajan. Tarjoile riisin tai perunan sekä raikkaan salaatin kanssa.




3 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Hauska postaus :). Näitä retro-ohjeita pitäisi itsekin testailla enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Multa löytyy kyseinen keittokirja kirjahyllystä, ihan kivoja menuja siinä!

Heidi kirjoitti...

Uh, mikä retropihvi! Pitäs kokeilla :) Varmasti kunnon lohturuokaa!