tiistaina, maaliskuuta 29, 2011

Espanjalaisehko perunamunakas

Tässä on nyt joku Eurooppa-innostus vallallaan, joten jatketaan vielä kolmannen postauksen verran kansainvälisessä hengessä. Tässä päivänä eräänä piti keksiä yhden hengen illallinen niukahkoista aineksista, ja päätin reteästi että teenpä espanjalaisen perunamunakkaan. Reteästi siksi, etten oikein tiedä, miten sellainen tehdään, oon vaan kuullut juttua, ja laiskuus asian todelliseen selvittämiseen oli liian suuri. Neuvot ja oikaisut otetaan auliisti vastaan. Esimerkiksi perunoita ainakin lykkäisin mukaan seuraavalla kerralla yhden sijaan kaksi, niin hyviksi viipaleet paistuivat.

Tässä siis espanjalaishenkinen munakas kuulopuheiden perusteella, por favor!Perunamunakas (yhdelle)

1 peruna
muutama viipale mausteista kestomakkaraa (kuten chorizoa)
n. 1 rkl öljyä paistoon
mustapippuria, suolaa
2 munaa
2 rkl vettä

*Leikkaa peruna ohuen ohuiksi viipaleiksi. Paistele peruna- ja makkaraviipaleita pienellä paistinpannulla matalalla lämmöllä öljyssä noin 10-12 minuutin ajan välillä käännellen, tai kunnes perunaviipaleet ovat rapeita ja kypsiä. Mausta mustapippurilla ja pienellä ripauksella suolaa. Nosta lämpö korkeaksi.
*Sekoita kipossa haarukalla munat ja vesi. Kippaa munaseos kuumaan pannuun perunoiden ja makkaraviipaleiden päälle. Laske lämpö heti pienemmälle. Kun munakas on paistunut yhdeltä puolelta parin minuutin ajan, käännä se varovasti vaikkapa kattilankannen avulla ja paista toiseltakin puolelta. Nauti.

4 kommenttia:

Otto Aanmaa kirjoitti...

Espanjalaistyylinen perunamunakas, eli tortilla, onnistuu myös ilman kananmunaa. http://bit.ly/gA6kjG

Mirva kirjoitti...

nam! Lotan tortilla de patatas on kans tosi maukasta, kun se on oppinut sen siellä Epsanjassa. Se laittaa aina monta perunaa ja tosi paljon öljyä. Niistä perunoista tulee ihanan pehmeitä ja rasvaisia =)

Hanna Takala kirjoitti...

Mä en ole tälle oikein ikinä lämmennyt, olen varmaan saanut vaan huonoja versioita. Tuo kyllä näyttää hyvältä.

Anna kirjoitti...

Kiitsa kommenteista!

Otto: Pitääpä kokeilla vegaanimunakastakin joskus :)

Mirva: Taisin joskus inspiroitua juuri Lotan kuuluisasta perunamunakkaasta kuultuani :D

Hanna: Mä olen saanut tätä aiemmin jostain syystä lähinnä kylmänä tarjoiltuna. Lämpimänä luonnollisesti parempaa :)