perjantaina, helmikuuta 05, 2010

Pastasalaatti. Mahtava pastasalaatti.

Uusin RuokaPirkka -lehti tarjosi kiitettävän paljon materiaalia "selaa ja valkkaa tuolta niin mä kokkaan meille" -tyyppiseen arkiruoanlaittoon. (Olen unelma-asiakas, veikkaan että markkinointigurut ovat suunnitelleet välineensä toimivan juuri noin.) Valkatuksi tuli värikäs pastasalaatti.























Ohjeessa pääprotskuna edusti broileri, joka omissa näpeissä muuttui seesaminsiemenillä ja korppujauhoilla paneroiduksi tofuksi. Toinen raaka-ainevaihdos liittyy aiheeseen, jota Marikin sivusi juuri postauksessaan. Kausiajatteluun näet. Kirsikkatomaatit nappasin mukaan ohjeen mukaan, mutta kurkun kohdalla valinnanvaikeus kasvoi liian suureksi. Kasvihuone-megaenergia-suomalainen vai kasvihuone-kuljetuspäästö-espanjalainen, tiiättehän te. Totesin, että koska en ole kurkkua tarvinnut moneen kuukauteen, tuskin tarvitsen sitä nytkään ja keksin että salaatissa sen korvaa suuri lempparini ... tadaa ... suomalainen kyssäkaali! Korvaus oli niin onnistunut, että haastan jokaisen lukijani jatkossa vaihtamaan talviset kurkkunsa salaateissa kyssäkaaliin.

Olennainen pähkinäkuoren sisus nyt on kuitenkin se, että tämä salaattiateria maistui todella hyvältä. Joskus pastasalaatin ohjeessa vain on osaset kohdillaan. Suolaista ja makeaa, rouskuvaa ja pehmeää. Tehkäätten tekin!

Pastasalaatti (4-6 annosta)

Balsamico-siirappi:
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1/2 dl sokeria

Salaatti:
250 g pastaa (esim. makaronia tai farfallea)
1 pieni punasipuli
n. 1 dl salaattijuustokuutioita (öljyyn säilöttyjä)
2 pientä kyssäkaalia
1 rs kirsikkatomaatteja
1/2 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
1 avokado
1 ruukullinen rucolaa

Paneroitu tofu:
1 pkt tofua (Alpro)
1 muna
1-2 tl soijakastiketta
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl seesaminsiemeniä
pippuria
tilkka öljyä

*Valmista balsamicosiirappi. Sekoita kattilassa balsamiviinietikka ja sokeri. Anna kiehahtaa ja jäähdytä.
*Keitä salaattia varten pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
*Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa sipuliviipaleet sekä salaattijuustokuutiot niin, että juustojen pinnalla oleva öljy tarttuu sipuliviipaleidenkin pintaan. (Näin sipulien pahin kitkeryys taittuu.)
*Kuori kyssäkaalit ja paloittele ne pieniksi suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha kuoresta lusikan avulla, paloittele hedelmäliha.
*Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kulhossa.
*Leikkaa tofu pitkittäin noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Riko yhdelle lautaselle muna ja sekoita siihen soijakastike. Sekoita toiselle lautaselle keskenään korppujauhot, seesaminsiemenet ja pippuri. Halutessasi voit maustaa jauhoseosta enemmänkin. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kasta tofuviipaleet ensin muna- ja sitten korppujauhoseokseen. Paista keskilämmöllä kumpaakin siivun puolta noin 3-5 min.
*Tarjoile salaatti tofun ja balsamicosiirapin kanssa.

p.s. Kuvasta krediitit ruokapöydän toiselle puolelle!

7 kommenttia:

kmsu kirjoitti...

Kivan ruokaisa salaatti! Eipä ole tullut mieleen kyssäkaalia käyttää salaatteihin. Yleensä rouskuttelen ne vain sellaisenaan. Kellarissa on vielä viime kesänä itse kasvatettuja kyssäkaaleja. Jospa niistä joku salaattiinkin tiensä nyt löytäisi...:)

Pia kirjoitti...

Ompas mukava sattuma, justiinsa mietiskelin mitenhän tofua osais laittaa :) Muut alpron tuotteet on jo tullu testattua tässä kuuden maidottoman viikon aikana. Tätä täytyy kokeilla! :)

Jytis kirjoitti...

Oho, eipä olisi mullekkaan tullut kyssäkaali mieleen. ikinä. Mutta nyt kyllä lupaan testata!

Anna kirjoitti...

Kmsu ja Jytis: Mä tykkään kyssäkaalista ihan valtavasti, kun sitä voi syödä tosiaan lämpimänä tai sellaisenaan. Voihan olla että se on makuasiakin, mutta ainakin oma lähipiiri diggailee yhtä paljon kuin minäkin!

Meidän poppoo: Tää on kyllä hyvä tapa laittaa tofua, paneroituna se uppoaa skeptisempäänkin ;)

Haarukka kirjoitti...

Hei, lainasin sinua blogissani, kun kirjoitin sesonkiruokailusta. Mainio kyssäkaali-idis!

anskusiili kirjoitti...

Miten en olekaan ennen eksynyt blogiisi! Onneksi kuitenkin nyt eksyin, kivalta näyttää. : )

Anna kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Mukavaa että teksti ja blogi ilahdutti :)