maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Mangochutney-suklaakakku

Keksin tässä päivänä muutamana, että mangochutney voisi toimia suklaakakun maustajana. Erilaisia hedelmiähän kakkuihin lykätään, ja chili ja suklaa on varsin tunnustettu makupari, joten miksei siis molempia yhtä aikaa. Hieman epäilytti chutneyn suolaisuus, ja epäilin myös chutneystä löytyvän valkosipulin eksoottisuusarvoa suklaan seurassa, mutta epäröinti oli turhaa. Kakusta syntyi jännä yhdistelmä makeaa ja vähän suolaista. Mikään mauste ei ponkaissut liiaksi läpi, edes se valkosipuli. Tuliselle herkän koemaistajan suuta poltteli, joten potkuakin siis löytyi. Leipomuksen ohjenuorana käytin 70-luku tarjottimella -kirjan perussuklaakakkuohjetta pienin muutoksin.























Mangochutney-suklaakakku

150 g voita
200 g taloussuklaata
1 1/2 dl sokeria
4 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 1 dl mangochutneyta
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun & jauhotukseen

*Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää joukkoon sokeri voimakkaasti vatkaten, anna jäähtyä hieman.
*Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele taikinan joukkoon munavaahto sekä kuivat aineet.
*Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka tai piirasvuoka. Kaada noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää sitten mangochutneyta vuokaan nokareina tasaisesti sinne tänne. Lisää vuokaan loppu taikina, sekoita halutessasi varovasti taikinaa ja mangochutney-nokareita vielä hieman niin, että mangohilloketta on varmasti joka puolella.
*Paista kakkua 175 °C:n lämmössä noin 25-30 minuuttia.
(*Kakun seurana voi tarjota halutessaan esim. vaahdotettua kermaa.)

7 kommenttia:

Kmsu kirjoitti...

Äkkiseltään kuulostaa hieman erikoiselta, mutta enpä epäile, etteikö toimisi. Monesti löytyy jänniä makuyhdistelmiä, kun vain uskaltaa kokeilla.

Jael kirjoitti...

Hyvä idea! Tykkään paljon mangochutneystä,laitoitko sellaista oikein tulista vai miedompaa?

Anna kirjoitti...

Kmsu: Juu, usein oma intuitio vie yllättävänkin hyvään suuntaan :)

Yaelian: Hmm... tuo ei varmastikaan ollut erityisen tulista, ihan sellaista mitä tavallisesta supermarketista voi ostaa, mutta kyllä siinä selvä chilin polte tuntuu jos isomman lusikallisen suuhunsa sitä saa. Tosi tulista kannattaa varmasti laittaa sitten vähän varovaisemmin.

Anzku kirjoitti...

Tämä ohje tuli kyllä kuin tilauksesta! Ajattelin joulun aikaan tehdä Glorin ruoka&viini -lehden ohjeiden mukaan erilaisia lämpimiä leipiä. Yhteen niistä tuli mangochutneytä. Kovasti mietiskelin että ostanko sitä kun sit loppupurkki jää pyörimään kaappiin. Mutta eipäs jääkään, tämä siis testaukseen sit vaikka uudeksi vuodeksi! :)

Anna kirjoitti...

Hienoa! Nyt mä sain sulta puolestani vinkin lämpimiin leipiin :) Tuo purkki kun on aika isokokoinen joka tapauksessa...

Janna kirjoitti...

Ah, kuulostaa kerrassaan loistoidealta! Tykkään kovasti mangosta ja chutneysta ja suklaasta. Chutney piti kakun varmasti ihanan kosteanakin?

Anna kirjoitti...

Juu! Yleensä suklaakakut vaatii mun mielestä ehdottomasti kuorrutuksen, mutta tämä maistui ilmankin. Varsinkin kun säilytteli jääkaapissa päivän-pari niin mehevöityi entisestään, kun maut ja rakenne tasoittuivat.