keskiviikkona, joulukuuta 02, 2009

Lempikahviloita

Tässä talven pimeydessä, kylmyydessä ja loskakelissä tekee aika usein mieli jäädä kodin lämpöön koko päiväksi. Aina se ei vain ole mahdollista, itsensä on pakko patistaa ulkomaailmaan. Onneksi ainakin Helsingin keskustan tuntumassa tarjolla on mukavia kotiluolan korvikkeita. Mikään ei vie ajatuksia yhtä tunnelmallisesti hetkeksi pois tuulisten katujen tuimasta kylmyydestä kuin kuppi hyvää teetä tai kaakaota lempikahvilassa. Kaamosahdistuksen karkoitukseen helsinkiläisittäin suosittelen paria tämänhetkistä talvisuosikkiani.

Cafe Aula sijaitsee Kampissa osoitteessa Malminrinne 2. Pienenpienen kahvila-baarin tunnelma on kaikkea muuta kuin kolkon aulamainen, kotoisa hämy kutsuu sivuun kadun vilinästä. Nettisivuja en löytänyt, mutta voin kertoa teille, että tarjolla on muun muassa toasteja ja muuta pientä purtavaa. Itse olen tyytynyt nauttimaan teetä: se tarjoillaankin asiakkaalle taidolla ja yksilöllisesti, omaan pieneen kannuun hauduttaen. Lasipurkeissa houkuttelevat teelehdet ovat kaukana pussiteemeiningistä.

Espresso Edge, Liisankatu 29, on kruununhakalainen kivijalkakahvila. Itse olen lumoutunut aiemmin muun muassa maukkaasta tonnikalatoastista, viimeksi ankean päivän taas pelasti kermainen kaakao. Paikasta tekee mieleenpainuvan myös värikäs sisustus ja rennon lämmin tunnelma. Juomien ja ruokien ääreen kannattaa löytää ajoissa, sillä kahvila on auki arkisin vain klo 19 saakka, viikonloppuisin ovet sulkeutuvat vielä aiemmin.

Kuulisin mielelläni vinkkejä muistakin lämpöisistä päivänpelastajakahviloista, Helsingissä tai muualla!

4 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

edelleen... http://eat.fi/helsinki/gran-delicato-cafe

Ihkuihana :)

Jytis kirjoitti...

Mä pohdin ja pohdin pääni puhki ja tajusin että mulla ei ole lempikahvilaa! Höh. Mä haluun.

Mutta Enjoy It on ihan jees, ainakin jos haluaa syödä jotain. Tarjolla hienoja cupcakeseja, ihania salaatteja, keittoja, vaikka mitä juomia ja aamupalaa. Työntekijät ovat välillä vähän kohmeessa mutta ei hullumpi paikka.
http://www.enjoyit.fi/

Niin ja Taikalamppu Kalliossa on aina elämys!

Anna kirjoitti...

Kiitos näistä suosituksista :) Gran Delicatoa oon kuullut monen kehuvan, Enjoy It:in taas muistan Hesarin aamupalajutusta. Taikalampussa oonkin joskus käynyt! Oli jännä paikka se.

heini kirjoitti...

Mun suosikkeja on Cafe Posto (italialais-portugalilainen kahvila josta saa ihania Pasteis de Nata -vaniljaleivoksia, Lönnrotinkadulla), La Torrefazione (oikeasti hyvää kahvia ja mukavat puitteet, Aleksanterinkadulla), ja tuo jo aiemmin hehkutettu Gran Delicato Cafe, joka muuten on jokaisen ylistyssanansa arvoinen. Delicaton ciabattat on täyttä rakkautta, appelsiinimehu tuorepuristettua ja kahvikin on ehdottomasti siitä paremmasta päästä.