perjantaina, marraskuuta 27, 2009

Tunnustuksia

Sain Pippurimyllyn Sannalta jokin aika sitten Kreativ Blogger -tunnustuksen, kiitos Sanna! Seitsemän tunnustuksen meemi lienee kiertänyt blogeissa jonkin aikaa, joten en heitä haastepalloa eteenpäin tällä kertaa, mutta voitte toki napata idean edelleen! Ajatuksena on siis kertoa itsestään seitsemän asiaa, joita muut eivät vielä tiedä.

1. Sain ihan äskettäin lukulasit, ja nyt olen aivan Julie & Julia -fiiliksissä. Leffassa Julie näet laittaa lasit nenälleen aina istahtaessaan bloggaamaan - niin minäkin nyt!

2. Rakastan ravintolassa syömistä. Rakastan niin fine dining -paikkoja kuin pikaruokaloitakin. Hyvällä ruoalla on toki iso merkitys, mutta yhtä tärkeää on se itse ravintolaan menemisen ja siellä olemisen tunnelma. Tässä kiintymyksessä on jotain kestävää, sillä ravintolaruokailun riemu ei ole hälvennyt vaikka melko usein itseäni ulkoruokinkin. Lisäksi ahmin ravintola-arvosteluja ja tylsinä hetkinäni selaan Hesarin Oma kaupunki -palvelua vain tarkkaillakseni, onko jonkin lähialueen ravintolan olemassaolo jäänyt huomaamatta.

3. Olen yrittänyt patistaa itseäni kokkaamaan joskus sinisimpukoita, mutta jokin vain estää minua. En tiedä mikä. En usko, että se olisi edes kovin vaikeaa.

4. Kotikeittiössä kasaan sipulinkuoret aina ensin pöydänkulmalle ja vasta siitä jäteastiaan. Minusta se on käytännöllistä, sillä pöydänkulmalle on leikkuulaudalta lyhyt matka, mutta saan usein kuulla "sotkuisuudestani" noottia. Sotkuisuus, pyh, kotona se on lopputulos joka siisteystasossa merkkaa.

5. Olen ollut aivan koukussa kuluvan kauden Top Chef -ohjelmaan. Aiemmat kaudet ovat menneet minulta ihan ohi, mutta nyt harmittaa etten ole katsonut niitä. Tosi-tv, jossa ihan oikeasti ruoditaan vain makua, rakennetta, esillepanoa ja keittiötyöskentelyä! Mieletöntä!

6. Unelmoin salaattilingosta. Tiedän, että se on se on epäkäytännöllinen säilytettävä, eikä minulla ole sellaista juuri siksi että se ei vain mahtuisi mihinkään, mutta unelmoin siitä silti. Haluaisin pestä salaatinlehdet huolella, mutta helposti. Unelmoin myös yleiskoneesta, vaikkei sillä pienessä taloudessa oikein mitään teekään.

7. BBC Good Food on mielestäni inspiroivimpia, ellei jopa inspiroivin ruokasivusto maailmassa. Silti olen kokeillut sen ohjeilla vain yhtä tai kahta ruokaa. Usein kauniit kuvat saavatkin toimia ennen kaikkea ideoiden lähteenä.


17 kommenttia:

Martina kirjoitti...

Salaattilinko on ihan loisto keksintö! Keltaiseen keittiöön sellainen rantautui ukkelin muuton yhteydessä ja kyllä sen nyt aina jonnekin saa tungettua piiloon, vaikka iso möhkäle onkin. :)

Sanna kirjoitti...

Minä myös kasaan sipulinkuoret - ja itse asiassa kaikki muutkin kuoret - ensin (tiski)pöydälle, ja vasta lopuksi kippaan koko kuorikasan biojäteastiaan. Käytännöllistä se on! :D

Rauna kirjoitti...

Mä myös haaveilin lingosta syksyn alennuspäivillä, mutta en vaan keksinyt, mihin saisin sen siististi säilöön niin, että ei olisi koko ajan esillä, mutta ei liian hankalassa paikassa, että oikeasti voisi käyttää vaikka päivittäin. Pitää ehkä hankkia isompi kämppä, jotta voi hankkia salaattilingon. :)

aleksi kirjoitti...

aikasemmat top chef kaudet on ollut parempia vielä kun tää uusin.. uusi on ollut musta vähän tylsä.

Jael kirjoitti...

Hauska lukea näitä kulinaarisia tunnustuksia.Teillä taitaa näkyä telkkarissa parin vuoden takainen Top Chef-kausi;itse juuri seuraan 6.kautta,joka on pian loppumaisillaan.Olen aivan koukussa.....

Anna kirjoitti...

Martina ja Rauna: Hauskaa etten oo yksin linkomieltymykseni kanssa! Mun pitää tosin ihan oikeasti saada lisää kaappitilaa ennen kuin voin sellaisen hankkia. Veikkaan että kämppikset ei ehkä arvostaisi pöytäsäilytystä :D

Sanna: No niin, nyt voin vedota siihen että muutkin tekee niin käytännöllisyyden nimissä!

Aleksi: Oliko niissä sit keskenään erilaisempia kilpailijoita, vai ruoat jotenkin jännempiä? Kiinnostavaa!

Yaelian: Hyvä tietää että niitä on vielä tulossa...

aleksi kirjoitti...

ne kilpailijat oli jo jotenkin liian hyviä.. sellanen jännitys ja meininki puttuu, toisaalta yksi on ihan kun mä ja se on plussaa :)

Kaarina kirjoitti...

Aah, Top Chef! Tämä on nyt kolmas kausi mitä seuraan ja minustakin myös huonoin: tässä on enemmän aggressiivisia kokkeja -> enemmän draamaa ja vähemmän ruoka-asiaa mikä kenties miellyttää tuottajia muttei tämmöstä kotikatsojaa. Ei oo edes tullut suosikkia tänä vuonna..viime vuoden fanitin täysillä sitä toiseksi tullutta, niin koukussa olin! :)

Kaarina kirjoitti...

Ja täähän oli siis Kaarina kirjautumattomana.. :)

Anna kirjoitti...

Ahaa, okei! Nyt mua alkaa tosiaan kiinnostaa, ehkäpä jostain arkistoista nuo aiemmatkin kaudet löytyis :)

Hanna Takala kirjoitti...

Top Chef ruuls, nyt Suomessa näytettävä kausi eli nelonen on vähän tylsä, minun suosikkeja ovat kaudet 5 ja 6. Ensin mainitulla suomalaissyntyinen kisaaja muuten.

Rauna kirjoitti...

Viitoskausi alkaa Suomessa 6.1. alkaen. :) Mua alkoi kiinnostaa, onko Aleksin mielestä Richard kuin hän...?

aleksi kirjoitti...

eikun kutos kauden Kevin :)

Kaarina kirjoitti...

Ah, kutoskaudesta puhutaan. Heh, mä haukuin taas sitä nyt Suomessa näytettävää eli neljättä kautta. Ihmettelinkin vähän että miten niin "liian hyviä"..

Anna kirjoitti...

Apua nyt mäkin meen kausista ihan sekasin :D No mut hyvä tietää joka tapauksessa että lisää katsottavaa on odotettavissa :D

Rauna kirjoitti...

Mä olin myös nelosessa vielä ja ihan vaan blogiin pohjautuvalla hataralla tiedolla heitin, kun jäljellejäävistä ehkä tuo olisi lähimpänä (jos ei nyt muuten niin sukupuoleltaan, mutta ehkä kunnianhimoltaankin).

Ehkä pitäisi joskus järjestää ruokahaaste aidosti ruokia maistelevilla tuomareilla ihan fyysisesti, olisi hauska nähdä kaikki yhtä aikaa kokkaamassa. Marttojen keittiö taitaa olla ainut kohtuuhintainen paikka, missä tämä voisi onnistua.

Anna kirjoitti...

Hihii :) Sit voitais jakaa roolit lopuksi, kun jokaisen keittiöpersoonat paljastuis ;) Tää olis Richard, tää olis Nikki, tää olis Antonia...

Jos keittiötiloja tarvitsee, niin myös työväenopistot tulee mieleen. En tiedä vuokraavatko opetuskeittiöitä ulkopuoliselle, mutta jos näin on, niin voisin kuvitella että hinta on kohtuullinen.

Tuomarointi olis kyllä aikas pelottavaa!