maanantaina, toukokuuta 18, 2009

Papua napaan!

Tampereen-ystävät tulivat kyläilemään. Eeva ja Reetta tekivät paputäytteen. Sen seuraksi olin suunnitellut guacamolea, mutta pilkoinkin ei-niin-pehmoiset avokadot tomaatin kanssa salsamaiseksi salaatiksi. Pikaisesti ideoidusta, helposta tortillalounaasta tuli vallan herkullinen, joten tässä teille lätyntäytevinkkejä:
























Nopea paputäyte tortilloille (riitti yhteensä 6 lettuselle)
1 sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 tlk (400/250 g) kidneypapuja
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
vettä
ripaus sokeria
tilkka balsamiviinietikkaa
mausteita: paprikajauhetta, chilijauhetta, juustokuminaa
(suolaa)

*Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota pannulla öljytilkassa.
*Valuta kidneypavut siivilässä. Lisää pannulle pavut ja tomaattipyree sekä sen verran vettä, että täyte ei jää kuivan oloiseksi. Löysää kastiketta ei ole kuitenkaan tarkoitus valmistaa. Mausta, anna kypsyä muutamia minuutteja. Tarjoile tortillojen täytteenä.

Avokado-tomaattisalsa (riitti 8 lettuselle)
1 1/2 avokadoa
4-5 tomaattia
1/2 sipuli
ripaus sitruunapippuria
1 limetin mehu

*Ota avokadon liha irti kuorestaan, leikkaa avokado ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sekoita avokado, tomaatti ja sipuli keskenään kulhossa.
*Purista seoksen joukkoon yhden limetin mehu ja lisää ripaus sitruunapippuria. Sekoita. Tarjoile tortillojen täytteenä.

Tarjoile tortillojen kera paputäytteen ja avokado-tomaattisalsan lisäksi esimerkiksi jäävuorisalaattia ja raejuustoa.

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Helpolle tortillalounaalle ja kyläilylle :)

Anna kirjoitti...

Eikös! :)

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Kiitos helposta ja erittäin hyvästä tomaatti-avokadosalsaohjeesta! Sopi kuin nenä päähän rapeiden taco tubsien täytteeksi :)