
Uneliaan keittiön versio Veeran loistokkaasta perunasalaatista (keskikokoiselle piknikseurueelle)
15 kiinteää perunaa
1/2 nippu tuoretta vihreää parsaa
200 g feta- tai salaattijuustoa kuutioina
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl kapriksia
3 rkl karkeaa dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria
*Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä.
*Keitä parsaa paistinpannulla vedessä 2-3 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
*Valmista kastike sekoittamalla salaattikulhossa sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, oliiviöljy, kaprikset, karkea sinappi sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Painele kapriksia sekoittaessasi niin, että ne hajoavat.
*Kuutioi perunat, leikkaa parsat parin sentin pituisiksi pätkiksi. Sekoita kulhossa perunakuutiot, parsa sekä fetajuusto niin, että kastike leviää tasaisesti joka puolelle. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
*Myös kevätsipuli tai ennen tarjoilua lisätty rucola sopivat salaattiin.
8 kommenttia:
Perunasalaatti on yksi kevään ja kesän ehdottomia suosikkiruokiani. Tämä resepti menee varmasti kokeiluun, varsinkin kun siinä on parsaa, joka kuuluu myös lempiherkkuihini!
Niin kaunis kuva!
Laura: Kivaa, jos ohjeesta on iloa keittiössäsi!
Jams: Kiitos hurjan paljon! Kevätaurinko on paras kuvausavustaja ;)
Onpas jännä idea. :) Parsa on ihanaa aina, joten voisi sitä virittää tuohonkin muotoon! Meillä niin helposti kallistutaan perinteiseen "parsaa ja voisulaa"-yhdistelmään, joka tosin on mainio sekin. :)
Tän on pakko olla ihan törkyhyvää! Perunasalaatit on rakkautta, ja vielä kun tuo parsa on tuossa bonuksena :) mua harmittaa, että parsaa on tänä keväänä tullut käytettyä tosi vähän, ainoastaan parsakeiton olen saanut aikaiseksi. Onneksi tässä vielä ehtii..
Nam parsaa, toi näyttää niin hyvälrä! Btw perustin blogin, hihiiiii :). Oot mun listalla jos ei haittaa.
Tässäkin keittiössä varioidaan:
sinapinsiemenet päälle kaapista, ei itse sinapista ja kapriksien tilalle oliivisilppua.
Nam nam!!
Kiitos kommenteista Dea, Sanna, Matleena ja Josi!
Kivaa Matleena, että tosiaan aloitit blogin niinkun puhuitkin! :) Täällä ruokablogeissa on muuten eräs vakkarikommentoija joka on sun kaimasi, ja mä luulin ensin että tämä kommentti oli hältä :D
Josi: Kiitos vinkistä, hyvä idea!
Lähetä kommentti