![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_88p3kk5pcyP916gIegWc9axVzmaY3zcp1nJT5WrX3mBcIy1NRUhAd-qnAI4Pa0durzb5lVG5sAba_8xCvrZWEM9CJI8dypeC_jhG_hAtGq9Y-ZCPy6LVC_GFGSMf-ZaEDqwDNA/s400/jauhelihakeitmuok.jpg)
Jauhelihakeitto (3-4 annosta)
1 l vettä + lihaliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 perunaa
250g sika-nautajauhelihaa (osta se lihatiskistä!)
ripaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
1 pss herne-maissi-paprikaa
(tarvittaessa merisuolaa)
*Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutio. Pilko sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulit, lisää kattilaan. Kuori ja paloittele perunat, lisää kattilaan. Anna kiehua hiljalleen.
*Ruskista jauheliha pannulla. Jätä liha melko kokkareiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
*Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää jauheliha ja anna kiehua hetki. Lisää sitten he-ma-pa, anna kiehua hiljalleen vielä pari minuuttia. Maista, lisää tarvittaessa suolaa.
2 kommenttia:
Hemapa on retroa! :) Meilläkin nirppailtiin kakruina sipulin kanssa. Äiti raastoi sipulit jauhelihataikinaan... Ja niin meni sipulit ihan mukisematta alas.
Niin onkin! On varmasti aika paljon pakastevihannesvalikoima laajentunut niistä ajoista kun hemapa tuli kauppoihin :)
Lähetä kommentti