keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Lahjaherkkuja

Ruokia laidasta laitaan- blogin arvonnassa voittamani yllätyspalkinto saapui postissa tänään! Satun vielä tykkäämään juuri patalapun suklaanruskeasta väristä, ja ihan vähän aikaa sitten ajattelin että pitäisi kokeilla valkosuklaata vaikkapa kakun muodossa :).


Kakun sijaan valkosuklaa pääsi kuitenkin mukaan päärynäpaistokseen. Siinä missä toiset nautiskelevat omenasadoista, oli tähän keittiöön ajautunut lahjaksi saatuja "oman pihan" päärynöitä. Ne osoittautuivat tosi kypsiksi, (ei varsinaisesti yllätä sen jälkeen kun ollaan päärynäpussia viikko tässä ihmetelty,) joten kypsennyksen aikana nestettä irtosi jonkin verran, ja rasvan määrää "kauratahnasta" olisi siten voinut ehkä vielä vähentää. Kiinteämpien hedelmien kohdalla on kuitenkin tärkeää huolehtia siitä, etteivät kaurahiutaleet kärähdä.
Valkosuklaasta tuli ihana, vieno maku paistokseen, ja mikrossa koko komeus valmistui nopeasti.Päärynä-kaura-valkosuklaapaistos mikroaaltouunissa
n. 4 pientä päärynää
reilu 2 rkl Oivariinia
reilu 2 rkl valkosuklaarouhetta
2 rkl leseseosta (Kuidukas)
4 rkl kaurahiutaleita

*Kuori ja viipaloi päärynät, asettele tasaisesti lautaselle.
*Sulata rasva ja valkosuklaarouhe mikrossa mukissa tai pienessä kulhossa. Tähän riittää vain ihan pieni hetki. Lisää sitten seoksen joukkoon leseet ja kaurahiutaleet.
*Levitä tahna tasaisesti päärynäviipaleiden päälle.
*Kypsennä mikrossa täydellä teholla n. 7min. (Tämä riippuu täysin mikrosta, täydet tehotkin vaihtelevat niin paljon.) Tarkista kypsennyksen loppuvaiheessa, onko mikron kupu säilönyt kaiken irtoavan kosteuden itseensä. Jos juu, kypsennä viimeinen minuutti ilman kupua, jolloin pinnan hiutaleet kuivahtavat ja siten rapsakoituvatkin hieman.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu, että palkinto tuli perille ja vielä hienompaa, jos oli mieleinen!
Päärynäpaistos vaikuttaa todella herkulliselta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei hei, jätin sinulle haasteen blogiini :)

Anna kirjoitti...

-m- Juu se oli kyllä aikas hyvää, ja tosi nopea tehdä :)

Sohvi okei, kiitti kun kerroit!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, nami miten hyvältä kuulostaa ja näyttää. Tämä pitää muistaa kun päärynöitä seuraavan kerran ostaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo äskeinen olin siis minä Jenny :)

Anna kirjoitti...

Tuo onnistuu varmaan tuoreiden ohella säilykepäärynöistäkin, nuo tuoreet päärynät oli jo niin pehmeitä kun tuota tein :D