maanantaina, elokuuta 27, 2007

Mansikka-aika

Nyt sitten etsitään niitä aspekteja siitä kaurapuurosta.

Ylivuotisissa mansikoissa (heinäkuu -06) on sellainen hyvä puoli, että ne on pakko käyttää pois, joten niitä voi hulauttaa esimerkiksi rasiallisen puurokattilaan. Huono puoli taas on se, että iltaa kohden vatsa voi tuntua kipeältä, mutta mitäpä pienistä.




















Nannaisaan mansikkakaurapuuroon käytin Rainbow:n luomukaurahiutaleita: suosittelen muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi myös rakenteensa takia! Ohueen pikahiutaleeseen tottuneelle suutuntuma on mukavan suurimoinen.

Kahden annoksen kokoiseen satsiin heitin siis 0,5l (jo melko happaman makuisia) jäisiä mansikoita. (Laiskana tuumin rasian muotoisen kalikan hillitsevän liikaa kiehuntaa juuri sopivasti.) Mikäli olisivat olleet tuoreempia, olisin tehnyt tämän vasta puuron ollessa valmista. Nyt ravintoarvo toki kärsi, mutta maku ainakin pehmeni.

Loppusilaus sokerilla ja tilkalla maitoa, ja levättyään vielä kannen alla pitkähkön tovin oli pehmeä aamuherkku valmis.

(P.S. Maistuu muuten puuro vielä tavallista paremmalta, kun sen syökin mukista!)

4 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Tuo kiraffikuppi on kyllä varsinainen hyvän mielen muki. Ihan ässä! :) Ja mukava meininki täällä blogissa muutenkin.

Anna kirjoitti...

Kiitos, voi kun kiva kuulla :)!
Sain kiraffikupin juuri tuliaiseksi, ja lahjameininki vielä lisää sen ässäisyyttä entisestään :).

Merituuli kirjoitti...

ihana muki! tosi valloittava!

Anna kirjoitti...

Eikös olekin!