keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Salaattikesä

Ilman viiletessä on pakko myöntää että kesä on kohta ohi, ja ihan sen kunniaksi omistan tämän postauksen parille kesän parhaista salaateista.


Hunajameloni-kyssäkaalisalaatti
Salaattiajatus lähtee liikkeelle usein mielihalusta yhteen ainesosaan. Ylläolevassa tapauksessa se oli hunajameloni. Perustaksi salaatti sai perinteiseen tapaan lehtisalattia, kurkkua ja tomaattia, ruokaisaa proteiiniosaa edusti kananmuna. Melonin ehdoton kumppani oli loppukesän lempivihannekseni kyssäkaali. Ihanan rouskuvan täyteläisiä molemmat! (Tarkemmin ajatellen hunajameloni ei kyllä rousku, mutta silti.) Elämääni tuo suuri sopivaa jännitystä salaatti, jossa kahta ainesosaa ei nopealla silmäyksellä erota toisistaan.
Kastikkeeksi meloni-kyssäkaalisalaattiin pääsi ulkomaantuliainen, ihastukseni: Knorrin Salad Mix- salaatinkastikejauhe, johon lisätään mielihalujen mukaan vain vesi tai öljy. Hapot ja mausteet löytyy valmiina. En ole löytänyt tätä Suomesta mistään, muistaakseni en edes Stockan Herkusta - kertokaa ihmeessä jos tiedätte että tätä jossain on!


Alkukesän kuva-arkistoista löytyi ylläoleva salaatti. Siinä on broileria siinä kuuluisan mehevässä muodossa: kaupan setien grillaamana nääs. Lisäksi kurkku-tomaattipedin päällä lepää vähän kaikenlaista kalamata-oliiveista säilykemandariinien kautta cheddarjuustoon. (Vanhempien luona "jääkaapin jämät"-salaatti on oikeasti mahdollinen, mun keittiössäni sellaiseen tulisi ketsuppia ja soijakastiketta.) Paahdetut ruispalanpalaset olivat kuitenkin erityisen kivoja "krutonkeja"! Nopea kierros pannulla öljyn ja valkosipulien kera ja ihan viime tipassa salaatin päälle. Eivät edes pehmene salaatin nesteistä niin helposti kuin vaalea leipä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jotain salaatinkastike jauhetta on olemassa purkissa ja sitä löytyy ihan ainaki meiän lähi k-kaupasta kuiva-ainehyllystä. En kyllä tiedä maistuuko samalle, mutta kuitenkin.