keskiviikkona, huhtikuuta 03, 2013

Pestoperunat

Rouheanrupuinen vai helppo ja herkullinen? Taipuisin jälkimmäiseen. Ohje on tällä kertaa todella suurpiirteinen, sillä tämä jos mikä on todellista jääkaapin jämien pelastusruokaa.


























Rapeat pestoperunat

pussinpohjallinen perunoita, esimerkiksi 6-7 kpl
purkinpohjallinen tai -puolikas valmispestoa
(tilkka oliiviöljyä, ellei pesto ole kovin öljyistä)

*Keitä perunat lähes kypsiksi (niin että haarukka jo melkein uppoaa keitettyyn perunaan, muttet ihan vielä voisi kuvitella syöväsi perunaa sellaisenaan).
*Voit makusi mukaan jättää kuoret perunoihin tai kuoria ne. Paloittele sitten keitetyt perunat suupalan kokoisiksi. Voitele uunivuoka, kaada vuokaan perunat ja pestokastike sekä tarvittaessa tilkka öljyä, kääntele sekaisin.
*Paista uunissa 225°C:ssa 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet hieman rapeaa pintaa ja väriä, mutta pesto ei ole vielä päässyt palamaan.

2 kommenttia:

Maireanna kirjoitti...

Hyvää! Kokoeilin..

Anna kirjoitti...

Kiva kuulla!