torstaina, marraskuuta 08, 2012

Talvinen luksuspyttipannu


Minua pyydettiin mukaan HP-kastikkeen reseptikilpailuun ja tokihan nyt lähdin. Kyseessä on sentään sen verran mystillinen aines, että selvää oli otettava. HP-kastikkeesta kun tulee mieleen väsähtäneen lähiöpizzerian pöytä ja sellainen puinen mausteteline: mihin ihmeeseen sitä soosia voi ylipäänsä käyttää kotikeittiössä?


























HP-kastike on ilmeisesti tunnettu pyttipannun mauste, ja reseptikisan ideana oli kai päästä tätä makuparia laajemmalle. Mutta minä jumituin. Maustekastike, joka sopii erityisen hyvin pyttipannuun? Oudon kiehtovaa. Haasteen rajoja uhmaten päätin tehdä mahdollisimman pehmoista ja hyvää luksuspyttistä. Vaikutteita se sai trendikkäästä ruusukaali-pekonipaistosmeiningistä, mutta väitän, että peruna on silti se salainen ainesosa. Huomaamattomina, pienen pieniksi pilkottuina kuutioina se sitoo upeasti kerman ja muut ainekset yhteen.

























Ja ihan totta se on, tumman hedelmäisen suolainen HP-kastike sopii luksuspyttikseenkin!

Talvisen pehmeä ruusukaali-porkkanapyttipannu

100 g pekonia
1 suuri porkkana
1 suuri peruna
n. 200 g ruusukaalia
2 dl juustolla maustettua kermaa (tai kermaa ja hienoksi raastettua juustoa)
1/2 dl vettä
1 rkl HP-kastiketta
mustapippuria

*Valmistele kasvikset: viipaloi porkkana ohuelti, kuutioi peruna mahdollisimman pieniksi kuutioiksi (suurimmillaan 1x1x1cm), leikkaa ruusukaaleista pois kannat ja puolita ne.
*Leikkaa pekoni suikaleiksi kylmälle paistinpannulle, kuumenna sitten pannu ja ruskista pekoni keskilämmöllä rapeaksi. Kaada halutessasi liika rasva pois pannulta (talouspaperiin ja sitä kautta jätteiden joukkoon).
*Lisää pannuun porkkanaviipaleet, perunakuutiot ja ruusukaalit, pyörittele parin minuutin ajan melko kuumalla lämmöllä.
*Lisää sitten pannuun kerma ja vesi (voit käyttää samaa vettä huuhdellaksesi kermapurkista viimeisetkin kermat pannuun). Sekoita joukkoon HP-kastike.
*Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt aineksiin ja lopputuloksena on kermaisen pehmeä paistos. Mausta mustapippurilla.



3 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Minä en ole vielä päässyt vihkiytymään HP:n ihmeelliseen maailmaan. Olen yrittänyt, maistellut, miettinyt mihin laittaisin. Pyttisvinkkiä testaan!

Mari kirjoitti...

Mä tein sipulirenkaita, joiden taikinassa oli HP:ta :D. Toimi, mutta kuvasta tuli ihan karsee. Täytyy tehdä toinen versio ennen kuin kehtaan blogata.

Anna kirjoitti...

Kotiharmi: En mäkään tuota HP:ta oikein osaa käyttää. Se on jotenkin omalaatuisen makuista, ei osaa päättää onko se enemmän hapanta, makeaa vai suolaista, muttei kuitenkaan niin raikasta kuin ketsuppi :) Britit kai käyttää sitä ihan ketsupin tapaan, mutta pyttikseenkin se todella sopi.

Mari: Sipulirenkaat on loistoidea! Mulla oli jossain vaiheessa ajatuksena tehdä myös HP:ssa marinoiduista tofuviipaleista burgerit, mutta sitten spydärin himo voitti.