sunnuntaina, lokakuuta 07, 2012

Grillikauden aloitus eli pariloitu tofusalaatti

Kaupunkikesä vailla grilliä on takana, ja mikä sisäinen kaipuu siitä olikaan jäänyt jäytämään: tajusin asian vasta sillä sekunnilla, kun natustin onnellisena tätä salaattia. Nimittäin upouuden parilapannuni kanssa valmistettua tofu-kaali-melonisalaattia. Uskokaa tai älkää, mutta liedellä käytettävän parilapannun kanssa ruokaan oikeasti saa grillifiilistä ja -makua.


Tofusalaatti kyssäkaalilla ja melonilla

salaattipediksi esim. salaatinlehtiä ja tomaattia (tai kaverin tuoman pastasalaatin tähteet...)
hunaja- tai cantaloupemelonia
(pekonia tai chorizoa)
porkkanaa
kyssäkaalia
maustamatonta tofua (suosikkini on nykyään Soyan pähkinäinen Hempnut)
soijakastiketta
öljyä paistamiseen

*Asettele lautasille salaattipeti. Leikkaa meloni lohkoiksi ja asettele lohkot salaattipohjan päälle. (En itse halunnut paistaa melonia, se menee vähän limaiseksi pinnaltaan, mutta mikä ettei jos ei haittaa.)
*Jos haluat maustaa valmista salaattia pekonilla tai chorizolla, leikkaa se pieniksi palasiksi odottamaan paistamista.
*Kuori ja viipaloi porkkana pitkittäin, kuori ja viipaloi sitten kyssäkaali. Leikkaa tofu pitkittäin noin 0,5-1 cm paksuisiksi viipaleiksi, asettele tofuviipaleet laakeaan kulhoon ja pirskota päälle soijakastiketta. Kääntele paloja seuraavien minuuttien aikana muutamaan kertaan niin, että soijakastike antaa tasaisesti makua.
*Kuumenna parilapannu liedellä ja levitä pintaan tasaisesti öljyä. Laita pannun reunaan paistumaan pekoni tai chorizo rapeaksi muruksi, siirrä sitten sivuun odottamaan. Samalla voit aloittaa porkkanoiden paistamisen. Säätele pannun lämpöä sen mukaan, haluatko rapeita suupaloja, joissa vain pinta on nopeasti saanut väriä, vai tasaisemman kypsyyden.
*Sitä mukaa kun porkkanat ovat valmiita, siirrä ne sivuun odottamaan ja lado tilalle kyssäkaaliviipaleita. Niille riittää nopea pintakypsennys, sillä ne ovat parhaimmillaan rouskuvina.
*Lisää pannulle tarvittaessa öljyä, ja paista lopuksi keskilämmöllä tofuviipaleet niin, että ne saavat pintaansa kauniin ruskeaa väriä.
*Kokoa salaatti lopuksi ja nautiskele.

2 kommenttia:

mirvamörvä kirjoitti...

Jee, parilapannu! Ja kiva kun pastasalaatinkin sait nautittua. Mutta kysymys: mä oon kuullut/lukenut, että pariloitaessa ei pannuun pitäisi laittaa öljyä, koska se valuu pitkälti vaan sinne väleihin. Että öljy pitäisi sen sijaan sutia paistettavan asian pintaan. Mitä mieltä oot tästä? Hiphei! Ja kokkaillaan pian taas yhessä, jookos? :)

Anna kirjoitti...

Jee! Sitä oli niin paljon, että sain siitä loppuviikosta hyvän eväänkin kerran :)

Mäkin oon kuullut tuosta, että siihen paistettavaan laitetaan se öljy. Ja niin varmaan kannattaakin tehdä. Mutta sitten kun luin tuon mun emaloidun valurautapannun käyttöohjeita, niin hämmennyin vähäsen, kun siellä neuvottiin ettei pannua pitäis ihan sellaisenaan kuumentaa, vaan öljyä tai paistettavaa pitää olla tasaisesti eri puolilla... Joten sudin silikonisudilla öljyä vähän joka puolelle :D