maanantaina, huhtikuuta 02, 2012

Ananas coconuts banan.. eiku...

Ananas-kookos-possucurrya. Nam. Olisi ihanaa paahtaa ja mortteloida ja tahnata, mutta maanantai-iltana on myös ihanaa kaivaa purkista yhtä ja sitten vähän toista tahnaa, sillä lopputulos on yhtä kaikki tosi herkullinen.

Ennen ajattelin, ettei tällaisia monen mausteen hässäköitä voi kutsua helpoiksi arkiruoiksi, mutta kun purnukat kerta on siinä hollilla, ja enemmän tai vähemmän vakiintuneita käyttöön, on nopeus ja helppous ihan totista totta.

Kookosmaitocurryja vaivaa joskus sellainen liika kookoksisuus, ja lisäksi saan ne juoksettumaan aina. Päätin tällä kertaa kikkailla kookosmaidon kanssa googlaamani ohjeen mukaan, ja sehän kannatti. Kun kookosmaidosta keitti ensin puolet, ehtivät maut sulautua toisiinsa, mutta lopussa lisätystä toisesta puolesta tuli kuitenkin raikkautta ruokaan. Varovaiset sekoittamiset ja currytahnan sekoittaminen erilliseen kookostilkkaan taas auttoivat välttämään juoksettumisen, kerrankin!Possu-ananascurry (noin 3-4 annosta, inspis täältä)

noin 150-200 g luomupossun ulkofileetä ohueksi suikaloituna
1 tlk (400 ml) hyvää kookosmaitoa
1 rkl punaista thai-currytahnaa
1 porkkana
1 rkl kalakastiketta
1/2 - 1 rkl tamarinditahnaa (määrä riippuu tahnan/liemen paksuudesta)
ripaus ruskeaa sokeria
1/2 parsakaali
1 tlk ananaspaloja
1 tuore punainen chili

*Paista possunsuikaleisiin pannulla tai kasarissa väri ja siirrä suikaleet sivuun.
*Lusikoi kookosmaitopurkista kasariin tai kattilaan kova kerma sekä lisäksi nestettä niin, että pannussa on noin 2/3 purkin sisällöstä. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
*Ota pieneen kulhoon kuumaa kookosmaitoa, sekoita siihen huolellisesti currytahna ja kaada seos sitten takaisin kasariin. Viipaloi porkkana ja lisää joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 3 minuutin ajan, jotta currytahnan maku syvenee.
*Lisää possunsuikaleet, kalakastike ja tamarinditahna sekä ripaus ruskeaa sokeria. Anna kiehua noin 3 minuuttia.
*Sekoita joukkoon loput kookosmaidosta, pieniksi paloiksi leikatut parsakaalin kukinnot sekä valutetut ananaspalat varovasti vähän kerrallaan. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista possun kypsyys ja silppua sitten pinnalle chili, josta siemenet on ensin siivottu pois.
*Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja: