torstaina, joulukuuta 08, 2011

Sushi ja viognier, bestikset pöydässä

Luulin, että sushin kanssa yhteen sopivaa valkoviiniä ei ole. Uutisten uutinen: No onhan sitä nyt toki!

Toisaalta olenkin kyllä aikamoinen viiniurpo. En ollut koskaan edes tiennyt, että on olemassa Viognier-niminen rypälelajike. Nyt tiedän. Olin toissaviikolla mukana Cono Surin viininmaistajaisissa, joista ainakin Sillä Sipuli ja Koemaistaja -blogit ovat ansiokkaasti raportoineet. Siellä maistelimme sushin kanssa loistavasti yhteen sopivaa viognieria, sekä kalan kaverina gewürtztramineria, josta muuten myös tykkäsin, ihan sellaisenaan.Minun raporttini kertoo, että illasta inspiroituneena kipsutin omin töppösin Alkoon ja tilasin viiniä ensimmäistä kertaa elämässäni. Noudin seuraavalla viikolla ja maksoin omin kätösin. Eikä muuten ollut kovin kallista, noin yhdeksisen euroa pullo. Ei tässä nyt sentään vielä ihan hifistelijöitä olla. Kaverit Cono Sur Vee ja Gee ovat tosiaan tilausvalikoimassa, mutta niitä on kyllä helppoa tilata pulloittain lähipitkäripaiseensa. (Joku laiska kuten minä ostaa silti muutaman pullon kerralla.)


Niin, oli meillä taas sitä sushiakin ihan omiksi ja vieraiden tarpeiksi. Tällä kertaa illan hittejä makirullien sisällä olivat Philadelphia-juusto (kiitos loistoideasta Kuopion suuntaan!), surimi-tikut ja runsas avokado, perinteisten kurkun, porkkanan ja lohen lisäksi.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Viognier on yksi lempiviineistäni nykyään;täällä kovin suosittua ja kasvavaa.Ja varmaankin sopii myös sushin seuralaiseksi.

Anna kirjoitti...

Jännää, että se on siellä sitten tutumpaa! Ehkäpä se täälläkin tulee tavallisemmaksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Viognierit on usein aika hyviä, mut usein ne on vähän kalliimpia kun sen kasvattaminen ei oo niin helppoo. t. vanha alko-muija kampista ;)

p.s. tilausvalikoimassa on muuten ihan loistava chileläinen gewürtztraminer nimeltään Undurraga. Hinta about 9 egee ja on hinta-laatu-suhteeltaan huippu! (ja onhan noita muitaki ihania!)