sunnuntaina, heinäkuuta 24, 2011

Kesäinen kurkku-perunamuhennos ja paistettu lohi

Mari kirjoitti kasaantuvista ruokalehdistä. Tunnistan ongelman. En vaan pysty heittämään pois Glorian Ruoka&Viinejäni enkä (luojan kiitos satunnaisia) Allt om Matejani tai BBCGoodFoodejani. Ei tuu mitään.

Vaan ehkäpä voisin keventää paperitaakkaa käymällä läpi erästä sekalaisia reseptejä tursuavaa kansiota? Ja millä pettämättömällä metodilla: kokkaamalla ohjeen, kirjoittamalla sen blogiin ja heittämällä paperiversion menemään! Uujea, tätä menoa kansioni on keventynyt grammakaupalla jo ensi vuosisataan mennessä!Oivalluksen ja jonkin vanhan kesäisen RuokaPirkka-lehden inspiroimana syntyi kurkku-perunamuhennosta paistetun lohen seuraksi. Repäisty reseptisivu luki kai paperiroskista sivuavia ajatuksiani, sillä se katosi jäljettömiin jo kokkauksen aikana. Vaan laitetaan ylös mitä todellisuudessa tapahtui.

Suosittelen kokeilemaan, sekä papereihin sukeltamista että tätä ruokaa!

Paistettua lohta ja kurkku-perunamuhennosta (kahdelle)

noin 6-8 uutta perunaa
tilkka öljyä paistamiseen
2 pientä sipulia tai punasipulia, mieluusti kesäisestä nipusta
1/2 kurkku
1 rkl kapriksia (liotettuna ja) hienonnettuna
1 dl kermaa
mustapippuria
tuoretta tilliä hienonnettuna

tilkka öljyä paistamiseen
n. 400 g lohifileetä
merisuolaa, mustapippuria

sitruunalohkoja

*Keitä perunat lähes kypsiksi ja kuutioi ne reilun kokoisiksi palasiksi. Kuutioi palasiksi myös kurkku.
*Ripottele lohifileen pinnalle suolaa ja pippuria, anna maustua noin 10 minuutin ajan.
*Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa pannulla keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.
*Lisää pannulle peruna- ja kurkkukuutiot, kaprikset sekä kerma. Sekoittele keskilämmöllä vielä muutaman minuutin ajan, kunnes kerma näyttää imeytyneen kuutioihin. Mausta mustapippurilla ja tillisilpulla, sekoita ja siirrä lämpimään astiaan odottamaan siksi aikaa, että paistat lohipalat. Pyyhkäise pannu puhtaaksi vaikkapa talouspaperilla.
*Leikkaa lohifile haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla keskilämmöllä tilkka öljyä, lisää pannuun lohipalat nahkapuoli alaspäin. Anna paistua muutaman minuutin ajan, käännä sitten ja paista vielä toiselta puolelta. Palojen sivusta voit seurata kalan kypsymistä. Jos haluat mehukasta ja pehmeää kalaa, jätä keskiosa aavistuksen verran punertavaksi; jos taat kuulut rapean ja kuivakamman kalan ystäviin, paista paloja pidempään.
*Tarjoile muhennoksen ja kalan kanssa sitruunalohkoja.

5 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Se on kyllä suunnattoman vapauttava tunne, kun saa jonkun lehtileikeohjeen blogattua ja sen leikkeen voi heittää keräykseen... Mutta ku niitä tulee aina vain lisää! :D Eikä mulla oo edes lähteinä kuin jotkut Pirkka ja Yhteishyvä :)

Mari kirjoitti...

Heh, mä en ole enää aikoihin edes avannut mitään Pirkkaa tai Yhteishyvän ruokaliitettä, kun en kestä, että niitä revittyjä sivuja lojuu sitten joka puolella. sSuojelen itseäni, siis :D.

Maria kirjoitti...

Hei, loysin sattumalta blogisi kun etsin taydellista tatziki ohjetta, ihanan blogin olet luonut, bookmarkattu! Seurailen useita ruokablogeja ymapri maailmaa ja sinun blogisi on erinomainen lisa listaani! Maria

Maria kirjoitti...

ooops... TZATZIKI eika tatziki! ;-)

Anna kirjoitti...

Tiia: Joo, taitaa olla niin että yhtä poisheitettyä paperia kohti kertyy aina kaks uutta lisää :D

Mari: Tiedän tunteen :D Mutta kun ne Pirkatkin on niin houkuttelevasti siinä ruokakaupan sisäänkäynnillä... Ei vaan pysty :D!

Maria: Kiitokset päivää piristävistä sanoistasi! Kivaa että seurailet blogiani :)!