maanantaina, helmikuuta 07, 2011

Helkan kelkassa

Hotelli Helka ja ravintola Helkan keittiö hemmottelivat lauantaina joukkoa suomalaisia ruokabloggaajia. Ohjelma oli monipuolinen, ja päivästä ovat raportoineet tähän mennessä ainakin Sillä Sipuli, Kannat kattoon ja Kulinaarimurula. Helkaa on syytä kiittää muun muassa mielenkiintoisten luennoitsijoiden, Essi Avellanin ja Helene Auramon pestaamisesta, kanssabloggaajia syytä kiittää siitä, että olette huiman kivaa porukkaa! :)Päivän mainioin oivallus oli kyllä laittaa joukko meitä ruokaintoilijoita kokkaamaan itse osan illallisruoasta. Ammattilaiset suunnittelivat reseptiikan ja tarjosivat puitteet, innokkaat harrastajat pääsivät toteuttamaan itseään ja lopuksi ammattilaiset vielä varmistivat että lopputulos päätyi kauniisti lautasille: kasassa olivat kokonaisvaltaisen elämyksen ainekset!


Ihastelevalla hartaudella illallispöydässä nautittiin siis muun muassa siikacevicheä, perunasalaattia, savuporomoussea, marinoituja punasipuleita, kirsikkatomaattihilloketta, sinihomejuustomoussea sekä calvados-omenoita. Ja siinä oli vasta osa alkuruokalautasesta. Keittiö vastasi alkuosuuden täydennyksestä sekä pääruokaporosta, väli- ja jälkiruokapuolella bloggarit pääsivät jälleen loistamaan rosmariinisorbetilla sekä herukkajäädykkeellä. Ja toki keittiö tarjosi vielä omat bonuskomponenttinsa jälkiruokalautasellekin. Niitä oli useita.Aika mahtava illallinen, siis! Käteen jäivät paitsi muistot rennosta päivästä ja ravintolaillasta tuttujen kanssa, myös tukku uutta tietoa ja kotona uudelleen toteutettavia ruokajuttuja muistelufiilistelyä varten. Kuvan sorbettia saadakseen pitää tosin jatkossakin poiketa ravintolassa, sen valmistukseen kun tarvitaan pienen pesukoneen kokoinen masiina... Vaan muihin ohjeisiin ja uusintaottoihin palaan taatusti lähitulevaisuudessa!

5 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Sorbettikone tosiaan oli vähän kookas noin peruskeittiön varustukseen.

Kiitos sullekin vielä seurasta, oli kauhean kiva tavata vihdoin! :)

Rauna kirjoitti...

No miksei sitä jäätelökonetta nyt voisi kotioloihin hankkia? Olisi aika hyvä ohjelmanumero, kun sen kaivaisi esille.

Jytis kirjoitti...

Joojoo, kämppä täyteen vaan kaikkia mahdollisia keittiöhärpättimiä, kyllä jokaiselle aina joskus käyttöä tulee :) Kiitokset täältäkin mainiosta seurasta ja kuulemisiin!

Nelle kirjoitti...

Mä just sanoin V:lle että eihän se olis ku keskikokoisen subbarin kokoinen ;) Asiat tärkeysjärjestykseen? ;D

Anna kirjoitti...

Kiitsa kommenteista ja lauantaista!

Kommenteista päätellen sorbettikone kuuluu kohta jokaisen bloggarin perusvarustukseen ;))