perjantaina, marraskuuta 12, 2010

Mutkat suoriksi

Blogihiljaisuudesta huolimatta täällä on syöty ruokaa. Kyllä vain, ja päivittäin! Ja ideologisesta kirkasotsaisuudesta huolimatta täällä on nautittu oikoteiden suomasta ajansäästöstä ja helppoudesta. Ja koska oikotiesuosikeilla on nimet, jaettakoon ne kaikelle kansalle. Seuraa siis unelias oodi......Pataksin purkkicurrytahnoille. Edulliseen hintaan aasialaisista kaupoista. Tämä homma on oikeastaan kertausta aiempaan blogipostaukseeni viitaten. Hienonhienoksi silputtua sipulia, pari roimaa ruokalusikallista currytahnaa, tofua ja kasviksia, reippaasti pinaattia tai tomaattimurskaa, ja sitten vielä jogurttia tai kookosmaitoa. Ja siinä se....Valion juustomaustetuille ruokakermoille. Yritin pitkään vastustaa, koska ne on melko kalliita, eikä ihan ylimääräisistä ainesosista vapaitakaan. Mutta kun. Niillä syntyy niin hyvää ruokaa. Kipparipastaa tehdään meillä melkein kerran viikossa. Kyllä vain. Opiskelukaverin ohjeella puolestaan käytettiin Kolmen juuston kermaa tortillatäytteeseen - namm. Paistetun sipulin ja jauhelihan sekaan lisätään valkosipulista tomaattimurskaa, mausteita sekä osa kermapurkista, täyte kääritään uunivuokaan tortillojen sisään, kuorrutetaan juustokermalla ja juustoraasteella ja uunitetaan.

...Lapin Lihan poronkäristykselle. Ostin paketin ja tein käristystä ensimmäistä kertaa elämässäni - helpompaa kuin mikään tanssi ikinä. Helpompaa kuin jauhelihan ruskistus. Jäinen laatta kuumaan pannuun, kääntelyä ja vartissa valmista. Kaksi nälkäistä herkutteli kohtalaisen pienen satsin silmänräpäyksessä, ja annoskoon järkevä kohtuullisuus olikin ainoa hetkellisesti harmittamaan jäänyt asia......ja sen oodin loppukevennyssävelet vielä kamerakännykälleni ajalta ennen noh, oikeita kamerakännyköitä. Mutta ennen kaikkea kuvan kohteelle eli sitruunajogurtille! Tähän päivään asti tämä onni oli mennyt minulta täysin ohi. Sitruunaista, lohkeavaa ja kommervenkitöntä. Nam.

5 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Arla Ingmanin Ihana-jogurteissa on sitrusversio, joka on ihan älyttömän hyvää kanssa! Tuskin yhtä hyvää kuin tuo bulgarialainen, mutta ehkä vähän kevyempää ja myös vähemmän makeaa tavisjogurtteihin verrattuna. Pitänytkin sulle siitä kertoa! :)

sanna kirjoitti...

Voi mä niin allekirjoitan joka ikisen lauseen noista Valion juustomaustetuista ruokakermoista! Tyyriitä joo, ylimääräisiä ainesosia joo.. Mutta kun se maku! Me ollaan tehty monet kerrat tota sun Kippari-tonnikalapastaa, se on pelastanut monet laiskat päivät. Kolmen juuston kermaa käytin hiljattain ensimmäistä kertaa, herkullista oli sekin uunilohen päällä.

Kaarina kirjoitti...

On se kieltämättä aika huvittavaa miten itseltään kieltää tiettyjä asioita - muistatkos vuonna pata ja kattila, kuinka sieltä valion excun lahjapussista löytyi juuri noita juustokermoja? En ole sen jälkeen niitä käyttänyt "jos kermaa ja juustoa haluaa ruoassa käyttää niin voihan sitä tarvittaessa alkuperäisiä yhdistää"-argumentin varjolla. Pitänee nyt varmaan antaa noille tuotteille uusi mahdollisuus... :))

Anna kirjoitti...

Reetta: Pitääpä kokeilla sitäkin!

Sanna: Kai me ollaan vaan antauduttu elämän tosiasioiden edessä ;)

Kaarina: Siis toi sama mullakin aina kummittelee takaraivossa, että voisihan sen maun itsekin saada raaka-aineilla aikaan. Mutta kun se on vaan jotenkin... helppoa näin, kun kerta tuotekin on hyväksi havaittu! Ne maustetut kastikkeet muuten, joita siltä exculta saatiin, oli käsittääkseni näiden edeltäjiä eikä lainkaan niin hyvänmakuisia :(

Virpi kirjoitti...

Mäkin oon ihan supertykästynyt tuohon sitruunaiseen bulgarianjuguun, se on ihanaa!