keskiviikkona, kesäkuuta 16, 2010

Pala kakkua

Otsikko ei ihan riitä kuvaamaan viime sunnuntain kakkutarjontaa. Sain ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan eteläsaksalaisen ystäväni isoisän syntymäpäiville. Perinteinen kahvi- ja kakkutarjoilu siis.Vaan siinä missä suomalainen perinteinen kahvipöytä rakentuu yhden kakun ja muunlaisten tarjottavien ympärille, saksalaisessa pöydässä kakkuja oli lukuisia. En pysynyt laskuissa, kun niitä tuntui tulevan koko ajan lisää jostakin, ja juuri kun varsinainen kahvittelu oli alkamassa, minun piti lähteä junalle... onneksi ehdin maistaa edes joitakin!Ylimmässä kuvassa on frankfurtilaista voikreemikakkua, hedelmäistä juustokakkua sekä marjarahkacharlottaa. Seuraavassa raparperipiirasta. Allaoleva kirsikka-kaakaokakku, isoäidin bravuuri, puolestaan yhdistää Schwartzwaldin tortulle tyypillisiä makuja.
Murukuorrutteista hedelmäpiirasta sain junaevääksi. Nam!

2 kommenttia:

Mustikoita ja puolukoita kirjoitti...

Tuota rakastan saksalaisessa keittiössä että kakkutarjonta on runsas. Ruokaosastolla mielipiteeni saksalaisesta ruoasta vaihteleekin rakastumisesta äklötykseen.. Oih, ajatuskin Schwarzwaldin tortusta / kakusta saa minut heti haluamaan Saksaan :) :

Anna kirjoitti...

En ollut jostain syystä koskaan ajatellut Saksaa erityisesti kakkumaana, mutta tarkemmin ajatellen täällähän on monta legendaarista leivosreseptiä, kuten nyt tuo Schwarzwald :)