sunnuntai, syyskuuta 02, 2007

Unelmien torttu

Inspiraatio tähän piirakkaan tuli kahdesta eri ruokablogista: kiitokset siis Ruokia laidasta laitaan- blogin mustikkapiirakkaohjeesta mainioine rahkatäytteineen sekä Polkkapossun ideasta yhdistää samaan piiraaseen punaviinimarjoja ja nektariinia (jälkimmäisen tosin itse vaihdoin persikkaan).
Persikka-rahkapiirakan ja punaviinimarjojen ystävän näkökulmasta tämä kombinaatio kaikkinensa oli loistokokeilu.
Kuvassa komeillaan ennen uunia.



















Persikka-punaviinimarja-rahkapiirakka
(halkaisijaltaan n. 25-30cm piirakkavuoallinen)

Pohja:
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
vajaa 0,5 prk kermaviiliä (vajaa 100g)

Täyte:
reilu 0,5 prk maitorahkaa (n.150g)
reilu 0,5 prk kermaviiliä (reilu 100g)
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 persikkaa (käytin tuoreita nyt kun niitä saa, säilötytkin varmasti käyvät)
tunteella punaviinimarjoja

*Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen juoksevan margariinin kanssa kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää sopuksi kermaviili. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
*Viipaloi persikat. Sekoita täytteen rahka, kermaviili, kananmunat, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään ja kaada taikinan päälle. Asettele päälle persikkaviipaleet sekä viinimarjat. Painele varovasti täytteeseen.
*Paista uunissa 200°C:ssa 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

4 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Herkullisen näköinen! Pitääkin kokeilla, varmasti ihan raikas. Itse tykkään kovasti punaviinimarjoista ja persikoista. Ehdottomasti kokeiltava.

Anna kirjoitti...

Juu, punaviinimarjat toi kyllä kivaa kirpeyttä, ja tuosta rahkatäytteestä tykkäsin myös. Raikas ja pehmeä.

Anonyymi kirjoitti...

Hupsista, olen ihan unohtanut kommentoida tähän, vaikka tarkoituksena onkin se ollut. Kiva jos ohjeestani oli hyötyä! Persikan ja punaviinimarjojen yhdistelmä on varmasti todella herkullinen, pitääpä laittaa muistiin ja kokeilla joskus.

Kirsi kirjoitti...

Kiitos ihanasta ideasta käyttää punaviinimarjoja! Toivotaan, että minun versioni onnistuu ja tulee yhtä herkullinen!