keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Nakki Meksikossa

Tämän nakkikastikkeen kohdalla mentiin vastoin kaikkia taiteen sääntöjä ainakin maustamisen suhteen. "Don't try this at home" :D. En usko että kuvakaan suoranaisesti kutsuu maistamaan. Kuitenkin, koska kanssa-aterioitsija ei tunne sanaparia "liian tulinen", oli ruoka kuulemma oikein onnistunutta. Ja koska kanssa-aterioitsija on opettanut minutkin tavoille, minäkin tykkäsin vaikka lisää en enää voinut ottaa.

Vaan miksipä en olisi tykännyt, olihan perustana ikiaikainen bravuurini, kermainen nakkikastike. (Edelliset sanat kertonevat jotain minusta ruoanlaittajana.) Peruskastikkeeseen olen lisäillyt joskus mm. omenaa. Nyt puun takaa yllätti visio jalapenoista samassa padassa, niitä sekaan siis.















Nakkikastike jaliksilla
2 (pienehköä) sipulia
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 pkt kuorettomia nakkeja (10 kpl)
muutama ripaus jauhoja
loraus vettä
ketsuppia
soijakastiketta
ripaus valkopippuria
2 dl kasvisrasvaruokakermaa (7%? rasvaa)
kasa jalapenoviipaleita (suosittelen ehkäpä ruokalusikallista, varsinkin Eldoradot kun osoittautuivat aika vahvoiksi..)

*Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasarissa pienessä öljytilkassa. Viipaloi nakit, lisää mukaan ja anna hieman ruskistua.
*Ripottele sekaan jauhot, kääntele joka puolelle. Lorauta mukaan hieman vettä, sekoita, katsele kun kastike saostuu. Mausta kohtuullisella ketsuppitöräyksellä sekä soijakastikkeella. Lisää ripaus valkopippuria. Anna kiehua joitakin minuutteja.
*Lisää ruokakerma sekä hienoksi pilkotut jalapenoviipaleet. Anna hautua vielä hetken.

Tällä kertaa syötiin perunoiden kanssa, yleensä tämä nakkikastike (ilman jaliksia) maistuu pastan kera.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Otsikko on ihan loistava! Nakki Meksikossa sai nauruhermon kutisemaan heti ja suupielet ylöspäin. :) En ehkä kokeile tätä kotona mutta tavan nakkikastike reilulla tomaattipyreellä on ihan parasta!

Anna kirjoitti...

:D Kiva että ilahdutti!