Pakastesei rokkaa silloin tällöin. Sitä kun on mielestäni lupa maustaa mielin määrin, toisin kuin fiinimpiä kalayksilöitä. Ja koska olin lapsena sen verran onnellisessa asemassa, että kala tuli pöytään järvestä, ei koskaan pakastealtaasta, on tuossa kuutiokalassa jotain kiehtovaa eksotiikkaa.
(Pakastesei on ostettuna myös noin tsiljoona kertaa edullisempaa kuin vaikkapa lempikalani kuha tai siika.)
Kala sai kastikkeen ympärilleen mm. satay-kastikeaineksista, kookosmaidosta, ananaksesta ja chilistä. Lopputulos oli kermainen ja mausteinen yhtä aikaa. Hyvää oli, ja helppoa, suosittelen kokeilemaan!
Mausteinen pähkinä-kookoskala (n. 3 annosta)
2 pakastekala"fileetä" (yhteensä 200g)
1 sipuli + öljytilkka
4 rkl Satay seasoning mix- sataykastikejauhetta (saa itämaisista kaupoista)
reilu ripaus chilijauhetta
1 prk ananaspaloja
1 prk tomaattipyreetä
1,5 dl kookosmaitoa (19% rasvaa)
(hieman vettä)
ripaus juustokuminaa
ripaus korianteria
*Ota pakastekalat sulamaan huoneenlämpöön n. 15min/0,5h ennen kuin alat valmistaa ruokaa.
*Hienonna sipuli, kuullota sipulisilppua öljytilkassa pannulla.
*Lisää sipulin sekaan satay-seos sekä chilijauhe. Sekoita. Lisää ananaspalat, tomaattipyree ja kookosmaito. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä jonkin aikaa. Lisää tarvittaessa vettä.
*Kuutioi kala, lisää kastikkeeseen. Anna kypsyä vielä 5-10min, kunnes kalapalat ovat kypsyneet.
*Maistele, mausta tarvittaessa juustokuminalla ja korianterilla.
*Tarjoile riisin kanssa.
5 kommenttia:
Toi näyttää kyllä tosi herkulliselta! Pakko kokeilla joskus.
Kiitti :) Kerro sit jos kokeilet!
Oi! Resepti kuulostaa kyllä ihan huippuherkulliselta!=P
Selkeesti samoja makumieltymyksi täällä kuin itselläni. ;-) Ja seihän se on olosuhteiden pakko useimmiten, mitä kalaan tulee... Mutta onneksi hätä on keksinyt jo monet keinot tehdä siitäkin syömäkelpoista. Kiitos taas yhdestä uudesta :-D
Kate: Kiitos!
Ylimuuli: Juu, halu ostaa seitä liittyy yleensä juuri johonkin elämää suurempaan maustamisvisioon :). Kerro mitä tykkäsit sitten jos kokeilet!
Lähetä kommentti