Kana-pinaattibaltin ohje löytyi kokeiltavaksi BBC:n ruokasivuilta. Yhteistyössä tehtyä ateriaa varsinkin kanssa-aterioitsija kehui useammankin kerran, ja mä olin yllättynyt erityisesti siitä, että broilerinpaloista tuli meheviä, mutta kuitenkin kypsiä. Uskomatonta. Luulisin tämän olevan ensimmäinen kerta purkkabroilerin sävyttämässä kokkaushistoriassani.
Ruokaa kypsennettiin ensin miedolla, sitten kovalla lämmöllä, mikä oli aika kummallista, mutta ilmeisesti siis toimi.
Lauantai-illan huumassa ainemäärät oli ihan mitä sattuu, joten laitan reseptiin alkuperäisen ohjeen mitat. Ainekset kuitenkin toimi yhteen niin, että hyvin onnistui, vaikkei niin tarkkoja oltukaan :). Suluissa olennaisimmat omat muokkaukset.
Pinaatti-broileribalti
2 broilerin rintafileetä (3) suupalan kokoisiksi (suurehkoiksi) paloiteltuna
Marinadi:
2.5cm pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
¼ tl suolaa
1 limen mehu
½ tl jauhettua korianteria (murskattuja siemeniä)
½ tl chilijauhetta (1 chilipalko)
½ tl kurkumaa
½ tl juustokuminaa (no kaikkia mausteita meni kyllä enemmän...)
75ml maustamatonta jogurttia (bulgarian jogurttia koko purkki)
Curry:
1 rkl auringonkukkaöljyä (rypsiöljyä, olennaista lienee että öljy kestää kohtuuhyvin kuumaa)
1 punasipuli viipaloituna/karkeasti hienonnettuna
2 tomaattia (1 iso)
1 rkl tomaattipyreetä (koko pieni purkki)
hieman vettä
75ml kermaa (laitettiin 2dl, mutta se oli kevytkermaa, eikä ohjeen double creamia)
150g pinaatinlehtiä (hienonnettua pinaattia)
tuoretta korianteria
*Hienonna inkivääri ja valkosipuli. Lisää suola, hienonna vielä, laita kulhoon.
*Lisää limemehu, korianteri, (hienonnettu) chili, kurkuma sekä juustokumina kulhoon, sekoita.
*Lisää broileripalat sekä jogurtti, sekoita siten että palat peittyvät. Anna marinoitua ainakin 10-15min, tai jos mahdollista, tunnin ajan peitettynä jääkaapissa.
*Currya varten kuumenna öljy pannussa miedolla lämmöllä, lisää sipuli. Paista 1-2min, lisää sitten tomaatit ja tomaattipyree, keittele hellästi noin minuutin ajan.
*Lisää pannuun broileri marinadeineen. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
*Kaada sekaan kerma, nosta lämpöä ja anna kiehua 10-15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. (Kun leikkaat paksuimman palan kahtia, et näe mitään pinkkiä.)
*Sekoita joukkoon pinaatti, kuumenna. Lisää lopuksi kastikkeeseen silputtua tuoretta korianteria.
*Tarjoa riisin kanssa.
(Wikipedian mukaan balti muuten on birminghamilaista ruokaa, jossa yhdistyvät pohjois-Intian maut ja kiinalaisten keittotyyli. Eksoottista.)
2 kommenttia:
Mmm...kuulostaa hyvältä! Voinko linkittää blogiisi?
Kiitti :) Ja juu toki sopii, niinkun sovittiinkin ;)
Lähetä kommentti