perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Soia Limonello

Sitruunaisella soijapastalla on etäiset juuret Bar9:n Pollo Limonellossa. Alkuperäinen ohje siirtyi ravintolasta Nyt-liitteeseen, Nyt-liitteestä kommenttilaatikoihin ja siksipä Pollo Limonelloon on törmännyt parissakin ruokablogissa. Ja kuten yleisesti tiedetään, monen kehuma ei voi olla ainakaan ihan pahaa!

Itse nappasin ohjeen Pastanjauhajilta, omin muokkauksin kylläkin. Broileri vaihtui soijapaloihin, kurkuma curryyn (mikä karisti kastikkeen autenttisuutta varmasti eniten) ja pastaa edusti kaupan halvin sarvimakaroni, tuo suomalaisen cucina poveran kestotuote. Vaan silti on pakko liittyä kehujien joukkoon ja todeta että tää oli hyvää!























Soia Limonello (3 hengelle)
noin vajaa 0,5l vettä + kanaliemikuutio
reipas ripaus currya
4 naisellista kourallista vaaleita soijapaloja (soijapaloja löytyy ainakin Punnitse&Säästä- kaupoista)

1,5 sipulia
2 dl ruokakermaa (15%)
1/2 rkl currya
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl hienonnettua inkivääriä
2 rkl sitruunan mehua (jos käytät laimeampaa sitruunamehua, tietysti enemmän)
2 rkl hunajaa
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
yrttejä koristeluun

pastaa + vettä + suolaa

*Kiehauta vajaa puoli litraa vettä kattilassa. Liuota veteen kanaliemikuutio, lisää curry. Ota kattila pois kuumalta levyltä, sekoita soijapalat veteen. Anna turvota kannen alla joitakin minuutteja. Veden on tarkoitus imeytyä paloihin. Mieluummin siis liian vähän vettä kuin liian paljon - sitä voi aina lisätä.
*Hienonna sipuli. Kuullota sipulia cayennepippurin ja soijapalojen kanssa toisessa kattilassa, kunnes palat saavat hieman väriä.
*Sekoita joukkoon kerma. Anna kastikkeen kypsyä hetki.
(*Pastasta riippuen keitinveden lämmittely kannattanee aloittaa jossain näillä main. Soijanturvotuskattila käy hyvin.)
*Lisää kastikkeeseen curry, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella lämmöllä. Sitruunan mehu kannattaa lisätä tipoittain, heti perään voimakkaasti sekoittaen, ja eri puolille kastiketta. Näin kastike ei juoksetu niin helposti.
*Kypsyttele kastiketta kunnes pasta on kypsää. Lisää aivan lopuksi jogurtti, lämmitä.
*Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta, koristele tuoreilla yrteillä.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Vaikuttaapa herkulliselta.

Toivottavasti myös osallistut jollain herkulla syyskuun ruokahaasteeseen eli kokkailet rakkausruokaa!

Anna kirjoitti...

Kiitos, ja pitääpä haudutella ajatusta :)